Reteta zilei: placinta de spanac si branza feta

2 cepe, tocate marunt
unt
2 catei de usturoi, zdrobiti
500 g spanac, spalat bine si tocat
nucsoara
200 g branza feta, pisata
2 oua, batute
4 foi mari de copt

Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius. Caliti ceapa in unt pana cand se inmoaie si prinde culoare aurie. Adaugati usturoiul si lasati cateva minute pe foc. Adaugati in transe spanacul si gatiti pana cand se inmoaie. Lasati sa se raceasca, apoi mutati intr-un bol (avand grija sa scurgeti lchidul in plus rezultat din spanac) si amestecati cu nucsoara, branza feta si ouale. Asezonati cu sare si piper dupa gust.

Topiti inca 30 g unt si tapetati cu unt o tava de copt de aprox 20-22 cm. Puneti prima foaie de copt in tava, ungeti cu untul topit, apoi adaugati urmatoarea foaie si tot asa pana ramaneti fara foi de copt. Adaugati umplutura de spanac si impaturiti cu marginile foilor de copt. Ungeti cu unt si dati la cuptor penttru aproximativ 20-30 minute, cand foile au prins o culoare aurie. Lasati sa stea 5 minute inainte de a o taia si muta pe farfurii pentru a fi servita.


PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.