Reteta zilei: budinca de citrice la cuptor

50 g unt, la temperature camerei
200 g zahar
coaja rasa a 2 lamai/ lime sau a 1 grapefruit
100 ml zeama de lamaie/ lime/ grapefruit/ amestec din cele 3
3 oua mari, cu albusul separate de galbenus
50 g faina alba
250 ml lapte
zahar pudra, pentru presarat (optional)

Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius si ungeti cu unt o tava de copt. Mixati cele 50 grame de unt, zaharul si coaja rasa de citrice intr-un blender pana cand amestecul este palid la culoare. Adaugati sucul de citrice, galbenusurile de ou, faina si laptele, apoi procesati pana cand obtineti un amestec omogen. Mutati intr-un bol. Puneti o craticioara cu apa la fiert.

Intr-un bol mare, curat, bateti albusul de ou pana cand este ferm (dar nu teapan), acoi incorporati cu grija in aluat. Turnati amestecul in tava de copt. Aceasta se aseaza in interiorul unei tavi mai mari, plina pana la jumatate cu apa pusa anterior la fiert. Dati la cuptor pentru 35-40 minute pana cand suprafata se rumeneste, iar interiorul este inca moale. Se serveste, optional, presarata cu zahar pudra.


PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.