487858_187236554734064_1617251977_n

Reteta zilei: paine de casa

4 cani faina
1 1/2 lingurita sare
1 cubulet drojdie
2 linguri ulei de masline
1 3/4 cani apa calda

Intr-un bol mare amestecati faina, sarea si drojdia. Creati apoi o gaura in aluat, in care turnati apa si uleiul. Cu o lingura de lemn amestecati usor ingredientele pana cand s-au omogenizat. Folosindu-va mainile creati o bila de luat, pe care o asezati pe o suprafata stropita cu faina. Framantati timp de 5-10 minute pana cand aluatul devine elastic.

Ungeti cu ulei o tava apoi asezati aluatul inauntru. Acoperiti cu o panza umeda sau cu folie de plastic si lasati la crescut intr-un loc cald pana cand isi dubleaza dimensiunea (aproximativ 1 h – 1h 1/2 ).

Readuceti aluatul pe suprafata de lucru si taiati in 2. Creati cate o paine din fiecare bucata de aluat si puneti-le in tavi unse cu un pic de ulei. Incalziti cuptorul la 190 grade Celsius si mai lasati aluatul sa creasca timp de 20 de minute. Lasati la copt timp de 30-40 minute pana cand crusta devine aurie. Pentru a obtine o crusta crocanta puteti turna 1/2 cana de apa in tava de jos a cuptorului, cu 10 minute inainte de a scoate painea in cuptor.

Aceasta reteta poate fi imbunatatita adugand in compozitia sa orice fel de seminte: de in, susan, dovleac sau nuci.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply