Stratul de Ricotta cu Migdale

Ingrediente:

  • 1 ceasca branza de migdale
  • 2 linguri sos miso alb
  • 1 1/2 lingura ceapa rosie, tocata marunt
  • 2 lingurite drojdie inactiva
  • 1/2 lingurita usturoi zdrobit
  • 1 varf de cutit nucsoara
  • 1 varf de cutit piper alb

Mod de preparare:

  1. Intr-un bol de dimensiune medie amestecati bine branza de migdale, miso, ceapa, drojdia, usturoiul, nucsoara si piperul. Dati deoparte.

Stratul de Ciuperci

Ingrediente:

  • 16 ciuperci spalate si taiate felii
  • 1 lingurita sare de mare
  • 2 lingurite ulei de masline extra virgin
  • 1 varf de cutit de piper

Mod de preparare:

  1. Spalati si uscati fiecare ciuperca. Dupa ce le spalati bine, stergeti-le cu un servetel de hartie.
  2. Lasati la inmuiat timp de 10 minute ciupercile in sosul format din uleiul de masline, sare si piper.
  3. Scoateti-le si scuturati bine pentru a indeparta uleiul.

Stratul de Dovlecei

Ingrediente:

  • 2 dovlecei mai mari, ii taiati pe lung, felii foarte subtiri
  • sare de mare

Mod de preparare

  1. Taiati dovleceii pe lung in felii subtiri.
  2. Lasati feliile taiate la deshidratat timp de 1 ora, la temperatura de 40 C, pentru a se inmuia.
  3. Sau le puteti inmuia in apa cu sare, tot timp de 1 ora, apoi le scuturati bine.

Stratul de Spanac

Ingrediente:

  • 200 grame spanac spanac spalat si uscat

Mod de preparare:

  1. Spalati frunzele de spanac si lasati-le la uscat.
  2. Cand sunt perfect uscate puneti-le intr-un blender prevazut cu lama in forma de “S” si procesati pana cand se macina bine. Aveti grija sa nu procesati prea mult, deoarece se vor transforma in pasta.
  3. Stoarceti putin, pentru a elimina sucul si lasati-l deoparte intr-un bol. Este foarte important sa nu fie suculent cand adaugam peste celelalte straturi.

Sosul de Rosii

Ingrediente:

  • 6 cesti de rosii taiate cubulete
  • 1/2 ceasca de rosii uscate
  • 1 1/2 lingura pudra de ceapa
  • 1 1/2 lingurita usturoi zdrobit
  • 1 1/2 lingura de busuioc proaspat, maruntit
  • 1 1/2 lingura de oregano proaspat, maruntit
  • 1/2 lingurita sare de mare
  • 1 varf de cutit de piper

Mod de preparare:

  1. Puneti toate ingredientele in blender si procesati pana cand obtineti un sos omogenizat.
  2. Lasati 10 minute sosul sa se inchege (ingroase), inainte de asamblarea lasagniei.

Asamblare:

  1. Asezati un strat de dovlecei in tava (eu am folosit o forma de tort), apoi adaugati sos de rosii.
  2. Puneti un alt strat de dovlecei si adaugati iar sos de rosii. Apoi un strat de ciuperci si apasati usor cu ajutorul unei spatule de silicon.
  3. Peste stratul de ciuperci, puneti un strat subtire de ricotta cu migdale, apoi adaugati un strat de spanac.
  4. Apasati usor, apoi continuati sa adaugati strat de dovlecei, strat de sos de rosii, de ciuperci, ricotta si apoi stratul de spanac. Apasati usor dupa ce asezati fiecare strat.
  5. Continuati in aceeasi ordine pana cand terminati cantitatile preparate.
  6. Ultimul strat trebuie sa fie de sos de rosii, presarat cu ricotta.

Servirea:

  • Serviti imediat la temperatura camerei, sau incalziti putin in deshidrator la 40 C, timp de 30 minute-2 ore.
  • Puteti pastra bucatile ramase intr-un recipient inchis, in frigider, pana la 2 zile.

Pofta de o viata sanatoasa!! 

Sursa:http://www.marawvegan.ro