Ingrediente:

Blat:

  • 1 ceasca fistic
  • 1 ceasca migdale hidratate 10-12 ore
  • 5-6 curmale inmuiate 20 minute
  • 1 varf cutit de sare

Crema:

  • 3 cesti caju crud (inmuiat 2 ore)
  • 1 1/2 ceasca lapte de migdale
  • 3/4 ceasca sirop de agave
  • 1 ceasca suc de lamaie
  • 1 lingura esenta vanilie
  • 1/4 lingurita sare de Himalaya
  • 3 linguri lecitina
  • 3/4 ceasca ulei de cocos (incalzit la bain marie)
  • 1/2 ceasca zmeura

Topping de zmeura:

  • 100 grame zmeura
  • 1 lingura seminte de chia

Mod de preparare:

Blat:

  1. In blenderul prevazut cu lama in forma de “S”, procesati migdale si fisticul pana cand obtineti bucati mici. Adaugati sarea si curmalele.
  2. Procesati ingredientele pana cand se amesteca bine si obtineti o textura ferma, nu faramicioasa.
  3. Intindeti uniform compozitia in forma pe care doriti sa o folositi si lasati deoparte pana cand facem crema.

Crema:

  1. Puneti in blender toate ingredientele, mai putin uleiul de cocos si lecitina. Acestea se vor adauga la final.
  2. Procesati pana cand obtineti o textura cremoasa (aproximativ 3-5 minute).
  3. Opriti blenderul si adaugati uleiul de cocos si lecitina.
  4. Procesati in continuare pana cand se amesteca bine.
  5. Turnati crema peste blatul obtinut anterior.
  6. Lasati la frigider pana cand se intareste, apoi adaugati toppingul de zmeura.
  7. Presarati bucatele de fistic si savurati.

Topping de zmeura:

  1. Procesati zmeura in blender pana cand obtineti un piure.
  2. Treceti compozitia obtinuta printr-o strecuratoare, pentru a elimina semintele si pulpa.
  3. Adaugati semintele de chia si lasati 5-10 minute.

Sursa: http://www.marawvegan.ro