tumblr_n023r2BaZK1sm69a7o1_500

La un ceai de musetel

Aroma si savoarea ceaiului de musetel sunt inconfundabile, insa dincolo de ele, musetelul este remediul pentru o gama larga de afectiuni. In Egiptul antic, de exemplu, florile de musetel erau considerate un panacea, raspunsul la toate afectiunile. Iar ceea ce credeau pe atunci egiptenii incepe sa fie sustinut si de stiinta moderna.

Ceea ce s-a descoperit in ultimile studii este ca un consum regulat de ceai de musetel este corelat cu o crestere semnificativa a nivelurilor in urina de hipurat (un produs rezultat din descompunerea unor compusi pe baza de plante si de glicina (un aminoacid).

Prezenta acestor elemente pare sa contribuie la urmatoarele beneficii pentru sanatate ale musetelului:

  • Stimuleaza sistemul imunitar si lupta cu infectiile asociate cu gripa.
  • Relaxeaza spasmele musculare si crampele menstruale la femei.
  • Relaxeaza nervii.
  • Linisteste stomacul
  • Reduce inflamatia
  • Imbunatateste functia ficatului
  • Ajuta la ameliorarea durerilor de spate
  • Ajuta la ameliorarea reumatismului

Nivelele atat de hipurati cat si de glicina au ramas ridicate in organism timp de doua saptamani dup a ce participantii la studiu au incetat sa mai bea ceai de musetel. Acest lucru indica faptul ca acesti compusi raman activi pentru o buna bucata de timp dupa ce se consuma ceaiul de musetel.

  • Ceaiul de musetel are proprietati puternice antiinflamatoare. Abundenta de antioxidanti din musetel ajuta la reducerea inflamatiei. Musetelul este astfel un aliat foarte bun in lupta impotriva durerilor legate de artrita si reumatism printre altele.
  • Calitatea apei folosite la ceaiul de musetel este foarte importanta. Cu cat este mai curata si mai pura apa cu care este facut ceaiul de musetel, cu atat mai puternice vor fi efectele sale de sanatate.

Preparare

Ceaiul de prepara astfel: se toarna peste un plic de ceai de musetel o cana de apa (la un minut dupa ce a clocotit pentru a nu fi foarte fierbinte si a modifica proprietatile ceaiului) si se lasa la infuzat 5-8 minute. Se adauga zahar si lamaie dupa gust.

Se pot consuma intre una si 4 cani de ceai de musetel pe zi, depreferabil cadut si inainte de masa pentru un mai bun contact cu mucoasele digestive.

Sursa: http://healthy.kudika.ro/, http://viataverdeviu.ro/, http://www.clicksanatate.ro/

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply