vali

Interviu: Pop-Up Dinner, restaurantul in miscare unde iei cina cu oameni pe care nu-i cunosti

Pentru ca ne intereseaza care sunt cele mai noi tendinte in domeniul culinar, am stat de vorba cu prietenii de la Pop-Up Dinner. Daca nu stiti cine sunt, ati face bine sa cititi interviul de mai jos pentru ca participantii din cadrul evenimentelor lor nu au decat cuvinte de lauda la adresa acestora. Familia Pop-Up reuseste sa adune la cina persoane care nu s-au vazut niciodata, dar care pana la sfarsitul serii pun bazele unor frumoase prietenii. Vali ne-a raspuns la toate curiozitatile legate de proiectul lor si ne-a impartasit cateva ganduri despre tendintele in gastronomie.

1. Cum a aparut ideea de Pop-Up Dinner si ce reprezinta acest proiect?
Ideea de PopUp Dinner a aparut la sugestia unei prietene apropiate care cunostea pasiunea Irinei pentru gatit. Ce inseamna PopUp Dinner ?
Un restaurant in miscare, un perpetuum mobile, o cina care apare intr-un loc, apoi dispare, in cautarea urmatoarei locatii.
PopUp Dinner este o experienta social-gastronomica, bazata pe meniu compus din 3 piese – starter, main, desert – concretizata in diferite locatii, cafenele, ceainarii, galerii, conceptstore-uri, spatii neconventionale, cu numar limitat de locuri. Prezenta se face numai pe baza de rezervare, iar locurile se ocupa rapid (24-48h).
PopUp Dinner isi doreste sa aduca oamenii mai aproape unul de celalalt, conectati prin aceleasi pasiuni, cu un apetit bogat si tentati sa-si depaseasca barierele culinare, dornici de socializare si networking.

2. Cine sunt membrii echipei? Ne poti spune cate ceva despre acestia?
Echipa este formata din doamna bucatar-sotia mea Irina, Bogdan fratele acesteia, Larissa, Sergiu si eu, Vali, dar mai primim ajutoare. Bogdan este cu noi in echipa si la Bagel Brunch, proaspata noastra asociere cu localul din Floreasca, Larissa tocmai a absolvit Facultatea de Turism, iar Sergiu este pasionat de fotografie. Cat despre noi doi, eu si Irina, ne iubim si ne sustinem in tot ceea ce facem.

echipa pop-up

3.Cate evenimente ati avut pana in acest moment? Intamplari amuzante la primul? Dar la ultimul?
Pana in momentul de fata am avut peste 70 de cine, dar cine le mai numara. Fiecare este deosebita in felul ei, invitatii sunt numai oameni frumosi la oricare editie, iar preparatele Irinei apreciate de la o cina la alta. Ne bucuram sa revedem clienti fideli, la fel de mult cum ne bucuram sa vedem oameni pentru prima oara, dornici sa experimenteze cinele noastre. Intamplari amuzante sunt la fiecare editie. De exemplu, la prima cina, Irina nu a putut gusta mancarea datorita unor probleme de sanatate, iar acest lucru ne-a dat emotii. Ce crezi? A iesit delicioasa. La ultima editie, apar in poze imbracat in doua tinute diferite, reusind sa creez confuzie in randul participantilor. Erau 30 de grade la 9 seara, ce sa-i faci.

4.Exista un criteriu de alegere al localului in care urmeaza sa tineti evenimentele?Dar o tematica?
Nu avem criterii sau tematici. Tot ceea ce trebuie sa aiba urmatorul nostru loc este inspiratia, creativitatea si ineditul. In rest, invitatii nostri fac toata atmosfera, fara ei, noi fiind degeaba. Are si degustarea de Zetea partea ei in poveste, de a incinge spiritele si de a ne face sa mai parasim zona de confort. Si pe deasupra, este foarte buna si de o calitate exceptionala.10367559_755473651161699_8047685907116616688_n

5. Pentru cate persoane gatiti la un eveniment in momentul de fata?
Am gatit si pentru 16 persoane, dar si pentru 50. Daca ar fi sa alegem o medie, aceasta ar fi de 25-30 de persoane.

pop up

6. Cine intocmeste meniul si dupa ce criterii?
Tot ceea ce inseamna gatit si bucatarie este al Irinei, ea fiind pasiunea din spatele PopUp Dinner. Ea concepe meniul, inspirandu-se din absolut orice, de la site-uri, bloguri, carti de bucate, pana la ceea ce o inconjoara, pofte, idei venite dupa o noapte de somn.

Stie ca meniul trebuie sa aiba o legatura si o poveste, ceea ce se si intampla de regula. Fie alege un ingredient comun in toate cele 3 preparate, fie incepe mai soft si termina mai hard, sau invers. Nu stim cum face, cert este ca toate au legatura, iar acesta este si feedback-ul invitatilor.

7. Ce ne puteti spune despre preparatele vegetariene pe care le pregatiti in cadrul evenimentelor?
Ceea ce pot spune este ca, uneori, arata si sunt mai delicioase decat cele cu carne. Fie lasagna vegana, fie quiche-uri cu mazare si sparanghel, sau tarta cu salote caramelizate si branza de capra, ori camembert en croute, toate se pot situa pe acelasi podium cu un preparat ce contine si carne.

tarta cu legume, pesto si

8.Ce spun participantii despre preparatele Irinei? Cu cati dintre acestia ati ramas prieteni?
Prieteni am ramas cu multi, deseori intalnindu-ne si in alte conjuncturi decat in cadrul cinelor noastre, frecventand aceleasi localuri. Impresia invitatilor nostri este mereu una foarte buna, sau cel putin asta ne dau de inteles cei care ne felicita si ne apreciaza. Odata descoperita pasiunea, aceasta activitate, fie ea de orice fel, apropie oamenii si creeaza legaturi un pic mai diferite ca un simplu business. Totul devine o mare familie, iar oamenii te sustin si spreciaza ceea ce faci. pop-up acuarela

9.Care credeti voi ca sunt tendintele actuale in gastronomie?
O tendinta tot mai des intalnita este infrumusetarea farfuriilor. Cu care suntem si de acord, bineinteles. Uneori, ceea ce regasim in farfurie seama cu un tablou si ii putem numi pe unii bucatari drept pictori, savoarea preparatelor fiind de-a dreptul incredibila. O alta tendinta poate fi minimalizarea farfuriei si jocul cu diferite texturi si forme, astfel incat sa fii bulversat de complexitatea aromelor. Daca ar fi dupa noi, am merge pe tendinta simplitatii, a gustului autentic si aromat, si a gatitului stil homemade. Asta e ceea ce noi numim soul food, not fast food. pop-up

10.Incotro se indreapta domeniul culinar?
Domeniul culinar este atat de vast, incat ne este greu sa orientam directia spre care se indreapta. Insa ceea ce ne place este faptul ca se dezvolta sub lumina reflectoarelor, prin emisiuni culinare, restaurante specifice, bloguri si siteuri din ce in ce mai interesante, tehnici si metode inedite, fusion si amestecuri din diferite bucatarii. Toate acestea contribuie la diferentierea intre bucatari si valoarea unui preparat. Stim ca este una dintre cele mai grele meserii din lume si cu aceasta ocazie, oamenii incep sa aprecieze din ce in ce mai mult munca depusa in spate pentru ca farfuria sa fie delicioasa.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Related Post

Leave a Reply