ulei din arbore de ceai

Povestea uleiului esential bio de arbore de ceai

Toate descrierile uleiului esential de arbore de ceai (tea tree) contin expresia: “de nelipsit din nicio casa”.

De ce? Pentru ca are atat de multe beneficii si nici o contraindicatie. Sursa mea de ulei esential: Natural Paris (http://www.naturalparis.ro/)

Cu mii de ani in urma, popoarele indigene din nord-estul regiunii australiene New South Wales au descoperit proprietatile dezinfectante si vindecatoare ale uleiului de arbore de ceai. Ei aplicau pe rani cataplasme cu frunze zdrobite de arbore de ceai si inhalau uleiul volatil din frunzele zdrobite pentru a combate infectiile tractului respirator.

Propritatile sale antiseptice sunt de 12 ori mai puternice decat ale fenolului (un dezinfectant puternic), utilizat pe scara larga in medicina si stomatologie. In timpul anilor 1930 si 1940, uleiul din arborele de ceai a fost aclamat pe scara larga ca un antiseptic aproape perfect (in timpul celui de al doilea razboi mondial trusele de prim ajutor ale soldatilor australieni contineau ulei de arbore de ceai)

Proprietati terapeutice:

  • antimicrobian
  • antiseptic
  • antiviral
  • balsamic
  • bactericid
  • cicatrizant
  • expectorant
  • fungicid
  • insecticid
  • imuno-stimulant
  • sudorific

Tratament pentru afectiuni: astm, tuse, sinuzita, tuse convulsiva si tuberculoza, in bolile aparatului  genito-urinar, cistita si infectii genitale, candida etc.

Trateaza o serie de afectiuni si probleme ale pielii: abcese, acnee, arsuri, herpes, ten gras, ciuperca piciorului, micoze, leziuni herpetice, pete, eruptii cutanate, negi, rani infectate, scalp cu probleme, matreata.

Lampa de aromaterapie:
In terapia cu vapori ajuta la tratarea racelii sinuzitei, bronsitei si altor afectiuni ale aparatului respirator, restaurarea echilibrului emotional dupa un soc post-operator etc.

In  ulei de masaj sau in baie: in amestec cu un ulei de masaj sau diluat in baie ajuta la tratarea bolilor respiratorii, artritei, dermatitei, infectii ale pielii, probleme ale scalpului, infectii virale, urticarie etc.

In cosmetice:
Amestecat in creme,  lotiuni, sampon, uleiul esential de tea tree poate fi folosit pentru o varietate de probleme: ten gras, acnee, infectii fungice, bacteriene, virale, abcese, rani, muscaturi, eruptii cutanate, iritatii de scutec, matreata, dereglari ale scalpului , repelent pentru tantari, paduchi sau alte insecte.

Uleiul esential de tea tree se potriveste bine cu cu scortisoara, cuisoarele, muscata, levantica, lamaia, smirna, nucsoara, lemnul de trandafir, rozmarinul si cimbrul.

Siguranta: Uleiul esential  de arbore de ceai este considerat un ulei inofensiv, intrucat este  non-toxic si non-iritant. Insa exista si persoane cu sensibilitati aparte, asadar se cere precautie. Nu trebuie folosit pe rani adanci, in jurul ochilor, nasului etc.

Natural Paris: www.naturalparis.ro (Intrarea Tudor Stefan nr 48)

11c5697ef7e96115e578c1a4434c3ce5

Green tea plantations in the hill country in Nuwara Eliya, Sri Lanka.
Sursa foto: http://www.zacktravel.com/

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply