Cum echilibram dieta cu alimente de tip Yin si Yang

Cei doi poli, Yin( extindere) si Yang( contractie) sunt complementari si antagonici. Yin si Yang se resping, asa cum yin si yang se atrag. Microbiotica este o cosmonogie in care aceste doua structuri de forta anima lumea. Studiul microbioticii consta in identificarea acestor forte si interactiunea dintre acestea.

In organismul uman, yin si yang poate fi identificat in o multitudine de niveluri, dar divizunea sistemului nervos parasimpatic- yang- si cel simpatic- yin- este de departe cea mai complexa asemanare. Echilibrul dintre cele doua este esential pentru mentinerea unei stari bune de sanatate.

In alimentatie, Yin si Yang se diferentiaza dupa continut, zona climaterica in care creste planta sau efectul pe care il are asupra organismului( de incalzire sau de racire).

In termeni de elemente minerale, Yin reprezinta alimente bogate in potasiu, in timp ce Yang reprezinta alimentele bogate in sodiu. In general, alimentele yin sunt considerate „reci”, care cresc la nivelul solului. Alimentele Yang sunt „calde”, care cresc in interiorul solului.

Pentru a mentine echilibrul din filozofia orientala, ar trebui sa consumi alimentele yin atunci cand este cald afara si yang cand este frig.

Organismul nostru, modul in care lucreaza, modul in care respira si se manifesta este rezultatul acestor doua forte. Acceptand acest lucru, teoria Yin si Yang incurajeaza o viziune holistica asupra vietii si sugereaza ca poate fi traita si vazuta ca o opera de arta.
Pentru a intelege mai bine dinamica dintre Yin si Yang, iti expunem cele „7 principii universale”:

1. Este o infinita varietate in lume si doar o singura Sursa

Dumnezeu, ca Sursa, este o energie a carei natura este o interactiune echilibrata de creatie si retragere. Aceasta nergie se exprima ca varietate de manifestare in univers. Stiind acest lucru, noi devenim o parte a acestei energii si ghidati de aceasta.

2. Totul este intr-o continua miscare si schimbare
Intelegand asta, vei constientiza ca esti parte din proces. Vei observa ca activitatile tale nu reprezinta incheierea unui proces, ci cresterea si evolutia noastra.

3. Totul interactioneaza
Totul este o parte a sistemului cosmic si fiecare parte interactioneaza cu celelalte. Cunoscand acest lucru vom deveni constienti ca fiecare lucru pe care il facem sau il gandim are repercursiuni asupra noastra si a celorlalti.

4. Nu exista 2 lucruri identice. Fiecare dintre noi are ceva unic de oferit
Acest tip de cunoastere ne incurajeaza sa fim diferiti, sa gandim diferit si sa nu ne fie teama de acest lucru.

5. Ce are un inceput, are si un sfarsit. Cauza-efect
Ce pui in miscare va reprezenta ca intreg viata ta. Aceasta cunoastere ar trebui sa ne incurajeze sa avem o perspectiva pozitiva in toate eforturile noastre, astfel incat ceea ce se manifesta din gandurile si activitatile noastre sa ne sporeasca bunastarea.

6. Cu cat este mai puternic inceputul, cu atat este mai puternic finalul
Acest lucru se refera la puterea din spatele alegerilor noastre si ar trebui sa ne ghideze pentru a pune o energie mai mare in sarcinile despre care stim ca ne vor ajuta sa ne cunoastem mai bine, sa evoluam.

7. Ce are un inceput, isi are sfarsitul. Tot ce punem in miscare are un rezultat
Acest principiu se refera la rezultatele muncii noastre. Aceasta cunoastere ne incurajeaza sa ne stabilim activitatile cu o claritate in gandire si sa acceptam ca indiferent de rezultat toate lucrurile, evenimentele, si chiar trupurile noastre vor trece.

Sursa articol: www.souen.net


PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.