buckwheat

Hrisca, alimentul fara gluten care iti mentine organismul sanatos

Hrisca a fost cultivata in Asia de sud-est, in urma cu 8000 de ani. Ulterior, s-a extins pe tot continentul asiatic. Desi multi ar crede ca hrisca este inrudita cu graul, aceasta este un aliment fara gluten si are un rol important in energizarea si hidratarea organismului. In continuare, iti oferim 10 motive pentru care merita sa introduci hrisca in dieta ta zilnica:

1. Este cea mai buna sursa de proteine usor digerabile
Asta o face sa fie un substitut perfect pentru carne. Cercetatorii cred ca faina de hrisca ar putea fi folosita pentru reducerea colesterolului.
2. Grasimi alternative
Hrisca poate fi un inlocuitor perfect pentru grasimile bune de care ai nevoie.
3. Are un continut important de rutina, un flavonoid care se extrage din fruze pentru a trata tensiunea arteriala ridicata.
4. Este un non alergenic
Cojile de hrisa sunt folosite pentru umplerea pernelor pentru cei care sunt alergici la praf, polen sau pene.
5. Ii poate ajuta pe diabetici
Noi studii arata ca hrisca ar putea fi folosita in controlarea diabetului.
6. Este indicat pentru o buna functionare a sistemului digestiv
Enzimele continute imbunatesc apetitul si intaresxc intestinele.
7. Fara chimicale
De obicei, hrisca nu necesita folosirea pesticidelor sau a altor chimicale pentru a creste.
8. Bun pentru eliminarea apei din organism
Retentia de apa poate deveni o problema daca nu este controlata din timp. Hrisca ajuta la eliminarea surplusului de lichide din organism.
9. Aliment de tip yang
Este un aliment clasificat in teoria macrobiotica din categoria yang. Macrobiotica este o teorie orientala, care stabileste liniile directoare pentru promvarea longetivitatii si bunastarii.
10. Nu contine gluten si nu este cereala
Prin urmare, este buna pentru cei care sufera de boala celiaca si pentru cei sensibili la gluten.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply