Orach

Loboda, planta cu un continut uimitor de vitamine

Cu un aspect asemanator al salatei si un gust apropriat al spanacului, loboda este una dintre verziturile uitate de societatea urbana a Romaniei. In Antichitate, loboda era folosita in diferite combinatii gastronomice in bazinul Mediteranean, datorita gustului si nutrientilor unici pe care ii contine.
Loboda are un continut bogat de vitamina C, vitamina K, calciu, magneziu, fosfor, fier, caroten, proteine, zinc, seleniu, si fibre, care contribuie la asigurarea echilibrului organismului.

Loboda protejeaza sistemul digestiv, stimuland tracul intestinal datorita nivelului ridicat de fibre si minerale implicate in procesul digestiei. Asta inseamna ca scade sansele de constipatie si problemele la nivelul gastrointestinal, precum ulcerele sau cancerul de colon.

Rinichi: Loboda este una dintre cele mai usoare laxative naturale si diuretic, ceea ce inseamna ca stimuleaza urinarea. Asta este un plus pentru sanatatea rinichilor, eliminand rapid toxinele, cantitatea de sare in exces, apa si chiar grasimea.

Previne cancerul: Loboda este o sursa excelenta de antioxidanti, care previne aparitia si prevenirea cancerului, neutralizand radicalii liberi care cauzeaza stresul la nivelul organelor si celulelor si incetineste procesul imbatranirii.

Eficienta metabolica: Proteinele, mineralele si vitaminele continute de loboda pot ajuta la reglarea hormonala necesare in functionarea corecta a organismului. Nivelul ridicat de fier si calciu si oxigenarea pielii si organelor cresc eficienta metabolica si sanatatea organismului.

Sursa articol: www.organicfacts.net
Sursa imagine: www.organicfacts.net

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply