Asana zilei: Half Lord of the Fishes Pose / ardha matsyendrasana

În practica Yoga alinierea corectă este foarte importantă: controlul respirației, relaxare și execuția corespunzătoare a unei asane. O postură greșită poate afecta în timp coloana, șoldurile, umerii și gâtul. De aceea, în fiecare luni ne propunem să învățăm împreună practicarea corectă a diferitelor posturi.

Asanele din Yoga sunt de fapt exerciții care te ajută să accelerezi circulația sângelui și a energiei din interior și să obții rezultate directe: detoxifiere, antrenarea mușchilor și a încheieturilor, creșterea flexibilității, eliberarea stresului, calmarea durerilor de spate etc.

Ce este o asană?

Asana este una dintre cele 8 limbi ale practicii Yoga. Urmărește fixarea posturilor până la o stare de confort în timp ce practicantul devine conștient de corpul, mintea și lucrurile din jurul lui. Prin posturi sau asane așa cum le numesc yoghinii, ne dezvoltăm abilitatea de a ne concentra, iar corpul nostru devine disciplinat: minte sănătoasă în corp sănătos.

Yoga City ne prezinta cele mai importante beneficii ale pozitiei Half Lord of The Fishes Pose / ardha matsyendrasana (half twist pose):
  1. Stimulează metabolismului și digestia
  2. Elimină disconfortului în perioada de menstruație
  3. Reduce durererea de spate și tonifiază coapsele și umerii
  4. Calmează mintea și sistemul nervos: această asană este considerată a fi un remediu pentru astm (deschide pieptul)
  5. Reduce stresul, asigură un echilibru între corp, minte și spirit și ajută la detoxifiere
Practică această asană în 5 pași simpli

1. Așează-te pe podea cu picioarele drepte poziționate în fata ta și mâinile lânga corp.

Îndoaie genunchii, pune piciorul drept pe podea, apoi pune piciorul stâng sub cel drept până în exteriorul șoldului drept. Menține piciorul stâng pe podea. Apoi poziționează piciorul drept peste piciorul stâng, pâna în afara șoldului stâng. Genunchiul drept va servi drept sprijin pentru brațul stang.

Atenție: fesele trebuie să rămână pe podea 🙂

2. Expiră și răsucește-ți trunchiul spre coapsa dreaptă.

Pune mâna dreaptă pe podea în spatele fesei drepte și brațul stâng în exteriorul coapsei drepte în apropierea genunchiului. Apropie trunchiul de partea dinspre interior a coapsei drepte.

3. Apasă cu talpa piciorului drept în mod activ în podea.

Apoi, eliberează partea dreaptă a zonei inghinale și întinde partea frontală a trunchiului.

Înclină puțin partea superioară a trunchiului spre spate, împotriva mușchilor coastelor și continuă să întinzi coccisul spre podea.

4. Poți să întorci capul într-o direcție sau în două direcții.

Continuă să îndoi truchiul spre dreapta sau înclină trunchiul spre stânga privind deasupra umărului stâng.

5. De fiecare dată cand inspiri ridică puțin mai mult sternul, împinge degetele în podea pentru mai multă stabilitate.

Întinde-te din ce în ce mai mult atunci când expiri, încearcă să întinzi întreaga coloana vertebrală. Nu te concentra numai pe partea inferioara a acesteia. Rămâi în această poziție pentru scurt timp (30 secunde – 1 minut), apoi expiră și întoarce-te la poziția inițiala a corpului.

Repetă, de data aceasta, poziția spre stânga și urmează pașii de mai sus pentru o perioadă la fel de lungă de timp.

Pe măsură ce evoluezi și vei depăși barierele corpului tău, asanele vor fi din ce în ce mai provocatoare, dar nu te forța, nu încerca să fii perfect. Suntem diferiți, avem nevoi diferite, chiar și asanele se pot “așeza” diferit în funcție de anatomia fiecăruia, observă evoluția corpului tău și aplică acești pași doar dacă corpul tău se simte bine.

surse: 1


PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.