Beneficiile ciocolatei negre

Ciocolata, in special cea neagra, este considerata a fi extrem de sanatoasa datorita puterilor extraordinare ale antioxidantilor pe care ii contine. Acestia au rolul de a reduce presiunea sangelui si de a imbunatati circulatia sanguina.

Dincolo de aceste lucruri, ciocolata neagra poate preveni atacurile de inima si atacurile cerebrale. Un studiu amplu realizat in Australia arata ca prin consumul zilnic de ciocolata neagra se pot preveni probleme cardiovasculare, in special, in cazul oamenilor care au un factor de risc mai mare de a suferi de boli de inima. In afara de beneficiile pe care le are asupra inimii, acest tip de ciocolata poate reduce riscul de diabet. In acest sens, studiile arata ca antioxidantii continuti de ciocolata neagra pot ajuta corpul sa foloseasca insulina pentru a controla mai eficient nivelul de zahar din sange. Mai mult decat atat, ciocolata neagra poate intensifica circulatia sangelui catre creier si poate stimula capacitatea cognitiva si atentia.

Ciocolata neagra contine unt de cacao, care, pe langa faptul are beneficii pentru inima, mentine colesterolul in limite normale.

De asemenea, ciocolata neagra este o sursa uriasa de magneziu si fier. Consumand 100 de grame de ciocolata neagra putem accede la o multime de beneficii pentru sanatatea noastra.

Insa, pentru a putea avea parte de toate aceste beneficii oferite de ciocolata neagra, e necesar sa stim sa identificam tipul potrivit de ciocolata.

  1. In primul rand, trebuie sa urmarim lista de ingrediente si sa urmarim daca primul ingredient de pe lista este cacao solida. Aceasta contine flavonoide care sunt responsabile pentru protejarea sanatatii inimii. Pe langa acest lucru, trebuie sa cautam ciocolata care are un procent de 70% de cacao solida. Chiar daca ciocolata are un gust usor amar, acest lucru te face sa o savurezi in proportii reduse, iar astfel beneficiile ciocolatei se amplifica.
  2.  In al doilea rand, este necesar sa acordam atentie etichetei ciocolatei. Daca produsul contine grasime hidrogenata sau ulei, este recomandat sa evitam sa alegem acest tip de ciocolata. Prezenta acestei grasimi este un semn ca alte grasimi au inlocuit untul de cacao sau grasimea naturala de cacao, ceea nu este benefic organismului. Grasimea hidrogenata este asociata cu un nivel ridicat de colesterol, poate creste riscul de atac cerebral si atac de cord, fiind opusul flavonoidelor.
  3. In al treilea rand, e necesar sa tinem ciocolata la rece, sa alegem calitatea si nu cantitatea, sa evitam sa cumparam ciocolata care nu are pe eticheta lista de ingrediente si sa nu uitam ca ciocolata neagra autentica are un continut de minimum 60% cacao solida.
  4. Nu in ultimul rand, cheia pentru a putea sa ne bucuram de toate beneficiile ciocolatei negre este consumul in moderatie.

Sursa:


PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.