De ce sa evitam combinarea fructelor si legumelor la aceeasi masa?

Stim cu totii – Toata lumea stie ca fructele si legumele sunt sanatoase pentru organism. Ce conteaza insa este cum le combinam, cand le mancam si sa stim de ce facem acest lucru.


Nu de putine ori am auzit expresia „Suntem ceea ce mancam”. Conform medicinii Ayurveda, prin combinarea gresita a alimentelor, corpul nostru devine acid si dezechilibrat, secretand enzime ce se anuleaza reciproc.

E bine sa invatam ca sistemul nostru digestiv nu se descurca cu combinatii de alimente nepotrivite, combinarea fructelor si legumelor este una din aceste nefericite combinatii. Cum stim ca am combinat gresit alimentele? Incepem sa suferim de : indigestie, balonare, reflux gastric, boli dermatologice, raceli, gripe, oboseala constanta adica, pe scurt, o scadere a imunitatii.

Niciodata fructe si legume la aceeasi masa:

Motivul pentru care ni se recomanda sa nu amestecam fructele si legumele la aceeasi masa este din cauza faptului ca stomacul utilizeaza diferite enzime pentru digestia fructelor si a legumelor.

Cand mancam fructe, acestea ar trebui sa fie consumate singure pe stomacul gol, deoarece se digera mai repede decat legumele sau restul alimentelor consumate. De asemenea, cand amestecam fructele cu legumele, stomacul pastreaza fructele pana cand legumele sunt si ele digerate.De aceea, este corect sa mancam fructele inainte de masa cu 30 de minute sau cel putin 2-3 ore dupa masa pentru a avea o digestie rapida.

Un alt motiv pentru care medicii nutritionesti ne recomanda sa nu consumam fructe si legume in acelasi timp se datoreaza nivelului ridicat de aciditate al fructelor, precum si a diferentelor nutritionale intre cele doua caregorii. Deoarece legumele au mai multe proteine, fier, calciu, antioxidanti, complexul vitaminic B si o multime de alte vitamine si minerale decat cele mai multe feluri de fructe. Ele tind sa aiba nevoie de mai mult timp pentru a fi digerate. Cu toate aceastea fructele, tind sa aiba atat de mult acid in ele ca literalmente descompun si taie din valoarea nutritiva a legumelor, iar din acest motiv ne confruntam cu probleme digestive.

De retinut! Nu se combina fructele cu legumele niciodata tocmai din cauza aciditatii diferite, legumele sunt alkaline, iar fructele sunt acide.

Sursa: 1, 2, 3


PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.