Ce se întâmplă cu tine când îmbrățișezi un copac

Îmbrățișarea copacilor ca terapie a fost validată din punct de vedere științific și, mai mult decât atât, doar simpla apropiere de o zonă cu densitate mare de arbori face minuni pentru sănătatea noastră fizică și mentală.

Într-o carte recent publicată, Blinded by Science (Orbit de știință), autorul Matthew Silverstone demonstrează științific că arborii au capacitatea de a ne crește puterea de concentrare, puterea de racție, acționează benefic asupra depresiei și a stresului, și reduc intensitatea durerilor de cap a oamenilor ce comunică în mod direct cu ei. Autorul evidențiază și efectului extraordinar pe care plimbarile în pădure îl au asupra copiilor, cărora le dispar tulburările asociate cu ADHD și li se dezvoltă funcțiile cognitive și emoționale.

Totuși, ce se întâmplă în natură? Tot Matthew Silverstone ne vorbește despre proprietățile vibraționale ale copacilor și plantelor care ne conferă mult mai multe beneficii de sănătate comparativ cu spațiile verzi artificiale amenajate în orașe. Răspunsul este strâns legat de vibrația subtilă ce se află în tot ce ne înconjoară și modul în care vibrațiile diferite ne afectează comportamentul biologic. Un experiment a arătat că un pahar de apă tratat cu o vibratie de 10Hz schimbă imediat ratele de coagulare a sângelui celui care l-a băut. Cu alte cuvinte, atunci când atingem un copac, vibrația lui diferită ne afectează acțiunile biologice din corp.

Principiile Taoismului consideră plantele ființe vii, mediatori între cer și pământ, iar simpla îmbrățișare a unui copac te face să participi la acest shimb de energie universal. Prin rădăcini, trunchi și ramuri curg nealterate de patologii energiile cerești cu natura Yang și energii pământești cu natura Yin. Copacul este un sistem energetic cu memorie și conștiință, te ascultă și îți transferă energia de care ai nevoie pentru a-ți îndeplini scopul pe acest pământ.

Taoismul vede copacii în continuă stare de meditație, cu energia subtilă ca limbaj natural.

În Coreea de Sud există un cult al pădurilor vindecătoare, iar până în anul 2017, administrațiile locale și-au propus să mai înființeze încă 34. Astfel, fiecare oraș important va avea cel puțin o pădure în apropiere, unde vor fi plantați mai ales chiparoși hinoki, cunoscuți pentru abilitatea lor de a reduce hormonii stresului și simptomele de astm. Mai mult decât atât, acum câțiva ani, cercetătorul Stephen Kaplan și colegii săi au descoperit că în urma unei plimbări de 50 de minute printr-o zonă cu arbori diferiți le-au crescut abilitățile ce țin de atenția executivă, precum memoria pe termen scurt.

Imaginați-vă o terapie care nu are niciun efect advers, este deja disponibilă și care poate să-ți îmbunătățească funcțiile cognitive fără niciun cost. Ea există și se numește interacțiunea cu natura!

Surse: 1 2 3


PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.