Ritual ayurvedic recomandat în sezonul rece

Înainte ca medicina modernă să demonstreze conexiunea dintre minte și corp, profesorii din India au dezvolat un sistem de sănătate care a rămas până în ziua de astăzi unul dintre cele mai complexe și sofisticate programe de well being.

Mai mult decât o simplă metodă prin care indienii obișnuiau să trateze anumite boli, Ayurveda este considerată a fi o știință a vieții. Acesta este un ritual ayurvedic recomandat:

  • Ayur: viață
  • Veda: știință și cunoaștere

Cele două principii fundamentale ale acestui sistem se referă la conexiunea dintre minte și corp:

  1. Mintea este în relație directă cu corpul și nu pot funcționa separat
  2. Nimic nu poate vindeca, transforma, schimba corpul, în măsura în care o poate face mintea

Sistemul ayurvedic este alcătuit dintr-o serie de practici ce încurajează dezvoltarea personală, cunoașterea nevoilor personale și un stil de viață echilibrat.

Un stil de viață echilibrat înseamnă un stil de viață care reușește să creeze o relație între nevoile corpului și nevoile minții.

Înțelegerea nevoilor unice ale propriului corp: Ayurveda este un sistem personalizat de sănătate, trebuie să înțelegi nevoile reale ale corpului tău și să înveți să iei deciziile corecte legate de dietă, exercițiile pe care le practici, suplimentele pe care le alegi și alte aspecte de lifestyle din viața ta.

Mânăncă mese colorare, ajută digestia: o stare bună de sănătate depinde de capacitatea noastră de a metaboliza informațiile nutriționale pe care le asimilăm. Alege alimente hrănitoare și ajută-ți sistemul digestiv, consumă fructe și legume proaspete.

Sezonul rece este un sezon al provocărilor, consumăm mai multă mâncare caldă, iar dorința de a face mișcare scade, preferăm serile la film în detrimentul activităților dinamice. În acest sezon, de obicei umed, metabolismul încetinește și apar kilogramele în plus.

Astăzi îți recomandăm o rutină matinală care te va ajuta să faci față sezonului rece și să te împrietenești cu sistemul imunitar.

1. Trezește-te un pic mai târziu

Este un sezon aglomerat, ai o groază de proiecte și ești morocănos? Ai vrea să lenevești un pic mai mult pentru că afară ninge și pentru că ai face orice ca să lucrezi de acasă. Atunci de ce să te împotrivești? Somnul este foarte important pentru corpul tău, acesta lucrează din greu la digerarea corectă a cinei de aseară, la relaxarea mușchilor după un antrenamentul solicitant și la relaxarea minții după ședințele lungi pe care le-ai avut ieri.

Trezește-te un pic mai târziu față de ora la care te trezești în mod normal și observă schimbările din corp. Dă-i voie corpului să lenevească un pic și nu te simți vinovat pentru acest mic răsfăț.

2. Curăță limba

Probabil i-ai auzit pe prietenii tăi yoghini vorbind despre asta, obișnuieșc să își curețe limba de dimineață sau imediat după o perioadă de detox. De ce? În timpul somnului, organismul elimină anumite bacterii, iar acestea se depozitează pe limbă. Curăță limba imediat cum te trezești cu ajutorul unui dispozitiv special, astfel bacteriile nu vor fi reciclate înapoi în corp.

3. Bea apă caldă cu lămâie

ritual ayurvedic

Secretul dimineții: apă caldă cu lamâie, bucăți de ghimbir și miere. Încălzește un pahar de apă și prepară această poțiune magică. Mica licoare stimulează blând sistemul digestiv, îl trezește ușor și îl pregătește pentru o nouă zi. Ești gata pentru o super provocare?

4. Practică Salutul Soarelui pe stomacul gol

Șansele ca vremea de afară să se încălzească sunt extreme de scăzute, din fericire există yoga. Salutul Soarelui te va ajuta să ridici temperatura corpului. Practică Suria Namaskar A și Suria Namaskar B, durează doar 10 minute. Acest set de asane îți vor deschide pieptul și gâtul, iar acest lucru te va ajuta să eliberezi căile respiratorii.

Morning Routine 4_Yoga City

Ai terminat setul de exerciții?

O nouă recomandare: hidratează-ți pielea cu ulei de susan. Acesta este grozav în sezonul rece pentru că încălzește corpul. Ieși din pijamale și fă-ți un masaj rapid cu ulei de susan pentru a elibera toxinele din corp.

5. Mânăncă un mic dejun hrănitor

Morning routine 3_Yoga City

English breakfast, cornflakes cu miere, un sendviș rapid? Nu. Ai nevoie de fibre, proteine și vitamine pe care le poți asimila rapid. Iată câteva recomandări: fulgi de hrișcă, orez, ovăz, semințe de in, dovleac, floarea soarelui, cânepă, nuci, mere, kiwi, banane.

Evită: băuturile reci, adormitul târziu, expunerea la vânt rece.

Ești gata pentru birou?

Sursa: yogacity.ro


PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.