Hidratarea corpului: Ce se întâmplă când bei doar apă 30 de zile

Corpul, fiecare celulă moleculară, țesut și organ depind de apă pentru a rămâne în viață și în plină formă de funcționare. Apa asigură un fel de terapie a sănătății, în timp ce susține viața. Ea are un impact semnificativ asupra anumitor operațiuni specifice care se produc în organism și mențin sănătatea. Atunci când bei doar apă ca băutură primară, niște lucruri absolut uimitoare se pot întâmpla. Urmărind un regim special cu apă nu este ușor de susținut pentru unii oameni, dar consecințele pozitive sunt posibile. Iată ce se poate întâmpla atunci când bei doar apă pentru 30 de zile, fără să faci modificări în dietă sau în rutina de exerciții fizice.

Creativitatea și performanța vor crește semnificativ

Frontiers in Human Neuroscience Journal notează că atunci când bei doar apă pentru 30 de zile, creierul reacționează mai repede. Așa cum creierul are nevoie de tone de oxigen pentru a opera eficient, apa este una dintre sursele perfecte, iar puterea ta cerebrală va crește uimitor. Te ajută să gândești și să fii concentrat. De asemenea, te face atent, deștepr și rapid. 🙂 Dacă bei de la 8 spre 10 pahare de apă pe zi, îți poși spori performanța cognititvă chiar și cu 30%.

Vei îmbătrâni mai greu decât majoritatea semenilor tăi

Consumul de apă te ajută să decelerezi procesul de îmbătrânire pentru că îți păstrează pielea hidratată, sănptoasă, fină, luminoasă și fără riduri. Apa ajută la menținerea tonusului muscular, iar pentru a realiza aceste beneficii, e nevoie să bei apă pură.

Într-un articol publicat de Daily Mail, o mamă de 42 de ani a reușit să arate cu 10 ani mai tânără în doar 30 de zile în care a băut doar apă. Ea a început să bea trei litri de apă pe zi pentru a combate durerile de cap care îi dădeau de furcă de mult timp și problemele digestive. După doar o lună, a fost uimită de rezultatele spectaculoase: ambele probleme s-ar rezolvat și ea s-a recuperat complet după efectele deshidratării cronice.

Ea a declarat: ”Nu-mi vine să cred cum arată tenul meu. Cearcănele și pungile au dispărut, iar pielea este la fel de luminoasă ca atunci când eram copil. Mă simt mult mai ușoară și mai vioaie, iar singura schimbare pe care am făcut-o a fost doar să beau mai multă apă.”

Hidratarea corpului
©WARRENSMITH2013.
shows SARAH SMITH ‘BEFORE’ shot
Water Feature

Imunitatea ta crește

Un proverb slovac spune că ”apa curată este cel mai bun medicament al acestei lumi” și acest fapt nu este deloc o exagerare. Apa se comportă ca un catalizator pentru funcțiile organismului. A bea o cantitate corectă de apă contribuie la performanța rinichilor și a ficatului. Aceste organe elimină substanțele toxice și sarea din sânge. De asemenea, consumul de apă ajută la neutralizarea pH-ului, îți întărește imunitatea, protejându-te de formarea pietrelor la rinichi și te ajută în lupta cu durerile, în special migrenele.

Vei avea o inimă mai puternică

Apa contribuie la sănătatea inimii și scade considerabil riscul unui infarct, căci previne îngroșarea sângelui și scade tensiunea arterială. Așadar, misiunea inimii de a trimite sânge proaspăt oxigenat în tot corpul este puternic influențată de un pahar de apă băut înainte de culcare.

Oasele tale vor fi mai puternice

Apa ajută la reconstruire cartilajelor, astfel încât articulațiile să se miște mai ușor, iar testimonialele confirmă că flexibilitatea crește atunci când consumul de apă este echilibrat.

Vei elimina grăsimea din organism

Dacă bei dar apă pentru 30 de zile, corpul va elimina toxinele iritabile și dăunătoare din organele vitale. Acest lucru va conduce automat la dizolvarea grăsimii din zona abdomenului, deși, în prelabil, până ce corpul se va obișnui cu noul program, vei putea observa o ușoară retenție de apă. Chiar și așa, apa se comportă ca un suprimant al apetitului și vei începe să consumi mai puține calorii, vei pierde în greutate și te vei simți mai energic.

Metabolismul va fi mai rapid

Studiile arată că un consum consistent și constant de apă stimulează metabolismul, indiferent de dieta pe care o urmezi. Dacă bei două pahare cu apă imediat după ce te trezești dimineața, randamentul metabolismului tău va crește cu 24%.

Hidratarea corpului este mai mult decat necesara, speram ca v-am convins.

Sursa: 1 2 3 4


PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.