Unde practicăm Yoga: top 3 recomandări în București

Vrei să mergi la primul tău curs de Yoga, sau poate ai vrea să încerci un nou studio sau poate pur și simplu vrei să încerci ceva diferit, un nou instructor, un nou stil de Yoga. Așa că începi să cauți pe internet, dar observi rapid că nu găsești informații relevante, în plus chiar dacă ai găsi, oricum nu ai știi ce să alegi.

Practica Yoga este complexă, există stiluri cu obiective diferite și instructori cu experiențe diferite. Și atunci ce să alegi? De unde știi ce ți se potrivește? Ai vrea să nu aterizezi într-un studio ciudățel și ți-ai dori să afli totul despre această practică la un click distanță. Pentru că așa ești tu, super prieten cu orice device și mereu pregătit să înveți ceva nou. De ce nu ți-am face căutarea mai ușoară?

Ai două opțiuni: începi să îți întrebi prietenii pe Facebook sau ne urmărești pe noi.

Ca tu să alegi mai ușor, ne-am propus să încercăm practici diferite și apoi să scriem despre ele. Avem o serie de criterii de alegere și încercăm doar studiouri de calitate care asigură o bună desfășurare a practicii și un mediu curat și în siguranță.

3 recomandări: practici testate de echipa noastră
Anahata Ashtanga Yoga

Când am descoperit acest studio am înțeles diferența dintre “a merge la Yoga” și “a fi Yoga”. Studioul Anahata este un studio mic și cochet într-un apartament cu draperii grele de catifea de pe strada Toamnei. Odată ajuns aici, e imposibil să nu îți dorești să revii.

Studioul aparține lui Irene Zarrour, unul dintre cei mai cunoscuți profesori de Yoga din România. Irene practică Yoga de 20 de ani, timp în care a reușit să își dezvolte tehnica învățând de la cei mai buni profesori și instructori din lume.

Irene decide să transmită învățăturile mai departe și în timp își construiește o echipă, aici la școala Anahata. Acum, micul studio găzduiește clase zilnice, uneori de două ori pe zi, iar acestea sunt susținute de instructori diferiți cu niveluri de experință diferite.

Echipa lui Irenne este formată din: Alexandra, Ina și Marius. Alexandra și Ina predau cursuri de începători, avansați și Mysore, iar Marius predă doar pentru începători.

Este locul ideal unde poți să te dezvolți, să înveți lucruri noi și mai important decât atât, să înțelegi de ce practici Yoga. Școala Anahata găzduiește cursuri de teorie și practică Yoga, debateuri, cursuri de sanscrită și retreaturi.

Cum arată practica?

Stilul de Yoga: Ashtanga Yoga, un stil dinamic cu asane atletice. Este un sistem complex care implică multe etape de evoluție, de aceea profesorii de la Anahata te vor ghida și urmări atent și vor ajusta des postura corpului tău pentru că este important să practici asanele corect.

Cât costă?

Fiecare clasă încurajează o donație sugerată de 25 Ron, însă ești liber să practici Yoga fără să donezi sau să faci o nouă donație în funcție de cât consideri tu că valorează o clasă de Yoga.

Cum ajungi acolo?

Studioul este situat pe strada Toamnei, este foarte aproape de Piața Gemeni. Studioul se află la parterul unui bloc, vei intra într-o curte interioară și vei suna la interfon.

Găsești aici adresa completă.

Ce trebuie să știi?

  • studioul este echipat cu saltele și accesorii ajutătoare, există acces la un vestiar micuț și 2 toalete. Chiar și așa, este recomandat să vii cu salteaua ta
  • alege atent clasa la care vei participa în funcție de nivelul tău de experiență, Mysore nu este pentru începători ci pentru avansați și se adresează celor care vor să evolueze, aici clasele nu sunt ghidate, practica se face în ritmul fiecărui participant
  • nu trebuie să faci rezervare, nu trebuie să anunți pe nimeni că urmează să ajungi la un anumit curs, just show up 🙂

Pagina lor de Facebook aici.

Website aici.

Zen Corner Project

Zen Corner Project este o inițiativă care a luat naștere în 2014. Obiectivul acestui proiect este de a construi în timp o comunitate sănătoasă prin mișcare și stil de viață inteligent.

Zen Corner Project înseamnă Ioana și Mariana, adică Yoga urbană, contemporană, accesibilă și fun, iar suma acțiunilor lor se concretizează într-o serie de evenimente și workshopuri pe care le organizează în București. Uneori în cadrul sălilor de fitness, uneori la munte, alteori în cadrul Palatului Universul.

Ioana și Maria nu au un studio dedicat, deci nu te aștepta la o abordare clasică ci mai degrabă fii cu ochii pe pagina lor de Facebook și urmărește evenimentele pe care le organizează. Proiectul încurajează yoga urbană pe care ai să o găsești în diferite forme și în diferite locații din oraș.

Atât Ioana cât și Mariana dețin certificări în Hatha Yoga și au avut ocazia să exploreze practica Yoga alături de profesori renumiți, pe care nu îi menționăm aici de teamă să nu facem acum subiectul unei liste.

De ce ne place acest proiect? Pentru că Ioana și Mariana predau cu pasiune și knowledge. Își adaptează fiecare clasă în funcție de nivelul participanților și construiesc serii de posturi în funcție de gradul de dificultate pe care îl poate susține clasa. În plus, fiecare asană este explicată și ajustată atunci când este cazul. Este foarte important să înțelegi de ce practici Yoga, calitatea unui instructor o vei remarca în momentele în care acesta îți va explica pe înțelesul tău cele mai importante noțiuni și îți va oferi insighturile relevante pentru ca tu să evoluezi.

Cum arată practica?

Stilul de Yoga: Hatha Yoga (Anusara, Kundalini, Kali Natha, Sivananda Hatha Yoga). Asanele sunt predate în flow, iar practica este diferită în funcție de tipologia evenimentului și scopul acestuia.

Cât costă?

Prețurile variază în funcție de eveniment: clase de yoga, ședințe de meditație, retreaturi sau tabere de Yoga. Zen Corner Project organizează evenimente diferite, de aceea și accesul se face diferit.

Ce trebuie să știi?

  • practica diferă în funcție de instructor și în funcție de tipologia evenimentului. Urmărește evenimente Zen Corner Project și alege ce ți se potrivește
  • fiecare eveniment are o pagină dedicată de Facebook și aici sunt anunțate toate informațiile de care ai nevoie
  • Ioana și Mariana predau Yoga în cadrul unor studiouri din București, deci ai ocazia să accesezi anumite clase în locații fixe, în date fixe. Așadar, dacă nu poți ajunge la evenimentele lor, poți alege un studio în care obișnuiesc să predea.

Pagina lor de Facebook aici.

Website aici.

Hotpod Yoga Bucharest

Primul studio de Hot Yoga și singurul studio de acest gen din București, Hotpod Yogaeste un nou concept de practică ce promite o întreagă experiență a simțurilor.

Picioare goale, saltea fixă pe podea, palme transpirate, frunte încrețită de valuri și valuri de picături, lumini calde, muzica liniștită și tu. Un tu fără griji, plin de energie, gata de o nouă sesiune de antrenament. Așa arată 60 de minute de practică intensă în studioul celor de la Hotpod Yoga din Palatul Universul, o clădire proaspăt renovată, foarte aproape de Cișmigiu.

Un concept funcțional pentru practica Hot Yoga, studioul Hotpod inovează prin simplitate. Spre diferență de alte stiluri de Hot Yoga tradiționale unde practica are loc într-o camera normală de studio, Hotpod nu este doar un studio ci este un micro-univers.

Pe scurt, arată ca un castel gonflabil. Este încălzit la 37 de grade Celsius și este echipat cu saltele și prosoape speciale dedicate practicii Hot Yoga, cu un sistem interesant de iluminare, cu boxe integrate și playlisturi muzicale.

Studioul Hotpod Yoga găzduiește cursuri în fiecare zi, acestea sunt susținute de instructori diferiți cu niveluri de experiență și backrounduri diferite. Există o echipă dedicată care are parte de traininguri susținute de Nick Higgins, unul dintre fondatorii acestui concept. Astfel, cursurile sunt predate la același nivel, urmărind un flow dinamic alcătuit din exerciții intense.

Cum arată practica?

Stilul de Yoga: Vinyasa Flow. Toate clasele Hotpod Yoga se bazează pe aceeași secvență de posturi dinamice, însă fiecare clasă are variații dezvoltate cu ajutorul instructorilor. Scopul variațiilor este de a fi accesibile atât începătorilor, cât și avansaților.

Cât costă?

Prețurile variază în funcție de numărul de ședințe pe care îl achiziționezi. Prima ședintă este gratuită și există și posibilitatea de a accesa un abonament lunar în valoare de 290 Ron.

Cum ajungi acolo?

Palatul Universul este poziționat foarte aproape de parcul Cișmigiu. Studioul este localizat la etajul 8. Găsești aici harta studioului.

Ce trebuie să știi?

  • rezervarea la clasă se face online, check-inul la intrarea în studio
  • nu trebuie să îți aduci saltea, studioul dispune de saltele speciale
  • există acces la dușuri și vestiare dedicate pentru femei și bărbați

Pagina lor de Facebook aici.

Website aici.

Sursa: yogacity.ro


PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.