Supă marocană cu legume coapte

Multe legume își potențează efectele benefice prin coacere, iar rădăcinoasele fac de mult timp deliciul supelor aromate. De curând am descoperit această supă excelentă, ușor de preparat și numai bună pentru sezonul acesta capricios, în care astenia de primăvară se asociază cu răcelile frecvente cauzate de schimbările prea bruște de temperatură. Supa marocană cu legume coapte, ușor de transportat și la birou, vă asigură doza zilnică de vitamine și este deosebit de sățioasă. 🙂

Dificultate : ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4 – 5

Ingrediente:

1 ceapă roșie tăiată în sferturi

300 g morcov, tăiat în bucăți de 2 cm

300 g păstârnac tăiat în bucăți de 2 cm

300 g dovleac tăiat în bucăți

1 cartof mic tăiat în bucăți de 2 cm

2 căței usturoi

1 lingură rasă de el hanout (mix condimente)

1 1/2 linguri ulei măsline

1,3 l supă fierbinte de legume

6 linguri iaurt grecesc

1 lingură mentă tocată pentru servire ( opțional )

Modalitate de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade și într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt adăugați toate legumele.
  2. Presărați el hanout pe deasupra, stropiți-le cu ulei de măsline și asezonați cu sare.
  3. Agitați tava ăentru a amesteca aromele și introducei în cuptor pentru 30-35 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului când încep să se caramelizeze.
  4. Transferați legumele într-o oală mai mare și turnați peste ele supa de legume fierbinte.
  5. Fierbeți pentru 5 minute.
  6. Treceți supa printr-un blender până la omogenizare.
  7. Serviți supa cu 1 lingură de iaurt grecesc și mentă tocată sau pur și simplu ca atare.

Sursa: 1


PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.