Trucuri care îți fac încăperile să miroasă minunat

Un miros special îți aduce imediat o stare de spirit minunată și te poate conduce pe tărâmuri nebănuite sau te face să-ți amintești un anumit moment, un loc, un moment al zilei. Ca un mic exercițiu, îți poți aminti cum mirosea în casa bunicii? Cu aceste trucuri simple, vei reuși să-ți creezi propriul miros memorabil:

Conurile de brad culese de la munte pot reprezenta o sursă de prospețime, mai ales dacă pui pe ele câteva picături de ulei esențial. Le poți așeza într-un coș decorativ și lăsa să se usuce. Noi recomandăm uleiul de eucalipt, mentă piperată sau cuișoare.

Spray odorizant făcut în casă:

Ai nevoie de o sticlă cu pulverizator, ca aceea pe care o folosești pentru a stropi frunzele de la plante. Mai apoi, pune o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un bol și toarnă pe deasupra 12 picaturi din uleiul tău parfumat preferat (îți putem recomanda uleiul esențial de lavandă, portocală dulce sau cuișoare) și amesteca-le până obții o pastă. Toarnă acest amestec în sticla cu apă distilată până se omogenizează bine. Când vezi că bicarbonatul și uleiul s-au incorporat în apă, poți să dai cu spray în încăperile în care îți dorești să ai un parfum minunat.

Discuri odorizante făcute în casă:

Ia o cană, umple-o pe trei sferturi cu bicarbonat de sodiu care se foloseste la gătit, adaugă deasupra apă distilată și amestecă totul, până obții o pastă. Mai apoi, pune în acest amestec 20 de picaturi de ulei parfumat, amestecă din nou și toarnă pasta în forme de tipul celor pe care le folosești când faci brioșe. Lasă totul așa, timp de 24-48 de ore, până ce vezi că formele s-au uscat și poți scoate discurile odorizante, care s-au întărit între timp.

Soluție pentru curățat covoarele:

Ia o linguriță de bicarbonat de sodiu și o linguriță de praf de scorțișoară. Adaugă peste ele ulei parfumat și amestecă bine totul. La final, adaugă rezultatul într-o sticlă cu pulverizator și stropește carpetele cu această soluție. Lasă-le în balcon, la aer, între 30 și 60 de minute și apoi le poți aduce în casă. Covoarele tale vor mirosi excelent, iar apoi le poți aspira ca de obicei.

Îți poți face propriile lumânări parfumate:

Ai nevoie de resturi de ceară de la lumânări deja folosite, un recipient în care să torni lumânarea, un șnur de bumbac pentru fitil, suporturi metalice pe care să prindeți fitilul, o cratiță și un băț. De asemenea, mai ai nevoie de o foarfecă și de uleiuri esențiale cu aromele preferate. Dă prin răzătoare resturile de la lumânările folosite sau rupe-le în bucățele mici, dacă nu pot fi date prin răzătoare. Mai apoi, pregătește suportul pentru fitil și trece șnurul prin el. Între timp, pune cratița pe foc și adaugă în ea resturile de lumânări. Așteaptă să se topească. Pune șnurul de la suportul pentru fitil pe creion și asază-l pe marginea borcanului ales. Când vezi că bucățile de ceară s-au topit, adaugă câteva picături din uleiul parfumat, pentru a obține efectul dorit și toarnă amestecul în borcan, cu grijă.

În același registru, recomandăm lumânările Cup&Candle, făcute cu grijă din ceară de soia organică, nemodificată genetic, turnată în cești de porțelan vintage.

Cup & Candle_foto Radu Chindris (7)

Surse: 1 2


PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.