4 moduri prin care poți dobândi o atitudine mai bună asupra vieții

Atitudinea noastră este un produs al modului în care reușim să împăcăm percepțiile noastre despre realitate. Atitudinea ta, în esență, este cum alegi să ai de-a face cu fiecare situație în care te găsești și consecințele fiecărei alegeri pe care o faci.

”Dacă ai o atitudine pozitivă și te străduiești constant să dai tot ce ai mai bun, vei reuși să-ți depășești problemele imediate și să descoperi că ești gata pentru provocări mai mari.” – Pat Riley

Dacă tu te comporți într-o manieră pozitivă sau negativă este o alegere cu totul personală. Să fim serioși, totuși… Lumea aceasta o mai ia razna uneori, însă, dacă îți păstrezi atitudinea pozitivă, vei descoperi că orice încercare îți aduce viața, tu o vei rezolva cu mai multă ușurință. Desigur, nimeni nu a reușit să aibă atitudinea și comportamentul perfect, dar, în timp ce lucrezi la dezvoltarea și creșterea acestor două coordonate, noi îți oderim patru pași simpli care te vor ajuta să ai o atitudine mai bună asupra vieții.

atitudine

  1. Schimbă-ți percepția

Mulți oameni, atunci când sunt față în față cu un scenariu de speriat ca de exemplu pierderea locului de muncă, se uită la viața lor cu disperare și deznădejde. De acum și până la sfărșit, te poți confrunta cu multe situații pentru care nu te simți pregătit, însă trebuie să realizezi că alegerile tale sunt fie să lași provocările și frustrările din trecut să-ți dicteze sentimentele și comportamentul din prezent, fie să înveți o lecție din ceea ce ți s-a întâmplat și să realizezi potențialul pe care îl ai în viață.

Îți poți schimba percepția încercând să găsești ceva pozitiv în fiecare situație, dar mai întâi trebuie să alegi să faci asta. Să găsești ceva pozitiv în fiecare provocare nu este ușor. Mulți dintre noi se vor plânge instinctiv și vor arăta cu degetul doar pentru că nu este cel mai ușor lucru de făcut. Ne trebuie doar un moment rapid de reflecție pentru a găsi partea pozitivă. A căuta pozitivul, în loc de a ne focaliza atenția asupra negativului este o cale puternică de a-ți schimba percepția și o metodă eficientă de a-ți dezvolta atitudinea.

Lao Tzu spunea că ”dacă cineva crede în el însuși, el nu trebuie să-i convingă pe ceilalți, dacă cineva este mulțumit de el însuși, el nu are nevoie de aprobarea celorlalți, iar dacă cineva se acceptă pe el însuși, toată lumea îl va accepta.”

  1. Bucură-te de ce ai

Viața este o serie de momente. Unele din aceste momente sunt mai memorabile decât altele. Vei descoperi că cele mai importante și inspiraționale momente sunt răspândite pe durata întregii tale vieți: nașterea, absolvirea, căsătoria, copiii etc. Dacă îți dorești să-ți dezvolți atitudinea, învață să savurezi momentele din restul timpului. Întâmplările de zi cu zi, ca de exemplu asculatarea melodiei tale preferate sau când mănânci gustarea ta preferată sau ieși la o plimbare – toate sunt lucruri bune pe care le poți pierde dacă te focalizezi doar asupra evenimentelor majore de la orizont.

”Nu strica ceea ce ai dorindu-ți ceea ce nu ai. Amintește-ți că ceea ce ai acum a fost cândva printre lucrurile pentru care ai sperat” – Epicur

Nu lua de-a gata lucrurile pe care le ai deja. În cultura momentului prezent, suntem prinși într-un ciclu agresiv și dependent din cauza căruia ne dorim cel mai nou, cel mai actualizat și cel mai minunat ”lucru”. Vei simți mereu că îți lipsește ceva dacă îți concentrezi atenția doar asupra următorului lucru pe care îl vrei și ignori ceea ce ai deja. În loc să încerci constant să găsești ceva care să te facă fericit, fii mulțumit și găsește bucurie în tot ceea ce ai deja.

  1. Ai încredere în tine

Stephanie Lahart a spus: ”Respectă-te, iubește-te și valorizează-te pe tine însuți. Amintește-ți mereu să fii bun și să ai grijă de tine. Fii o prioritate pentru tine însuți și fii sigur că acest lucru este în ordine. Nu te simți vinovat pentru că te pui pe primul plan! Ești la fel de important ca toți ceilalți.”

Tu ești cel mai mare critic al tău. Dacă te valorizezi mai mult, vei începe să transformi criticul acela răutăcios și sarcastic într-o voce inspirațională, care îți va da avânt. Atunci când acea voce nu este prezentă, intervine îndoiala de sine și scade încrederea.

Găsește-te la un lucru care îți place la tine și vei vedea că vei începe să te valorizezi mai mult. Apoi uită-te după altă calitate bună de-a ta și apoi alta… Când alții nu cred în tine, oferă-ți aceste patru cuvinte care au încurajat mulți visători să meargă mai departe: ”Poți să o faci!” Mulți dintre învingătorii aceste lumi și-au îndeplinit cele mai nebune visuri când aveau mai puțin de o idee și puțină încredere în ei.

Să ai incredere în tine merge mână în mână cu dobândirea unei atitudini mai bune asupra vieții!

  1. Fii atent la ce vorbești

Ceea ce spui are un impact enorm asupra atitudinii tale. Fiecare cuvânt pe care îl spui este ca un glonț într-o armă metaforică. Abține-te să vorbești negativ altora sau despre tine însuți. Încearcă să ai un discurs prietenos, incluzând inflexiunile vocii, care să te atragă pe tine și pe cei din jurul tău într-un proces de gândire mai pozitiv. Atunci când vorbești frumos, începi să-ți încarci mintea cu pozitivitate. Această încărcătură de gânduri bune atrage alte gânduri și o atitudine pozitivă. Încearcă să nu te mai plângi și stai departe de oamenii al căror negativism te fac să te gândești și să te simți rău.

”Ceea ce ar trebui să faci atunci când nu-ți place un lucru este să îl schimbi. Dacă nu îl poți schimba, schimbă modul în care gândești despre el. Nu te plânge.” – Maya Angelou.

Realizează cât de repede empatizează oamenii cu negativismului atunci când te plângi de ceva. Plângerile se tot învârt în jurul tău asemenea unei spirale din care nu rezultă nimic productiv, însă și dacă oferi bucurie, vei observa că energia fiecăruia va crește. În loc să te plângi, mai bine ai înceca să sugerezi diverse soluții. Retrage-te din ecuație dacă nu te poți abține să te plângi și încearcă în permanență să devii un om mai bun.

Sursa: 1


PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.