Despre bebeluși & mame: ce pericole se ascund în cosmetice?

Perioada sarcinii este un moment delicat în viața oricărei unei femei, în special pentru că trebuie să dea atenție fiecărui detaliu din mediul înconjurător. Dezvoltarea bebelușului în condiții optime depinde de alegerile fiecărei zile și schimbă complet ordinea priorităților. Pielea absoarbe cam 65% din produsele cosmetice pe care le folosim, iar în cazul sarcinii, acestea pot ajunge până la copil, prin placentă și țesuturi. Dacă ingredintele cosmetice sunt nocive, ele pot afecta iremediabil sănătatea amândurora.

baby_2464393b

Un studiu din Marea Britanie (disponibil aici) evidențiază neregulile și capcanele care ne pot surprinde la fiecare pas în demersul nostru de a alege sănătos. Ei au analizat mai multe produse pentru bebeluși, printre care loțiuni, pudre și șampoane, a căror etichetă legitima originea bio („natural”, „non-toxic” etc.). Totuși, ei au descoperit o încărcătură mare de ftalați, o componentă nocivă, adăugată pentru a înmuia cremele, pentru a crește rezistența stratului de ojă sau pentru a da senzația de piele hidratată. Ei sunt asociați cu dezvoltarea anormală a aparatului genital al fetușilor de sex bărbătesc și, potrivit altor analize, ftalatii pot crește semnificativ riscul de diabet de tipul 2.

De ce să alegem cosmeticele organice?

Medicii specialiști recomandă produsele cosmetice bio, care au capacitatea de a preveni efectele conservanților asupra bebelușului. Parabenii, care se regăsesc pe lista lungă de ingredinte ale cosmeticelor de peste tot, sunt deosebit de periculoși în această perioadă, pentru că pot cauza avort spontan, complicații ale sarcinii sau chiar cancer la sân. Într-o analiză din Statele Unite ale Americii, din 20 țesuturi canceroase recoltate, în 18 s-au regăsit parabeni din produsele cosmetice. Iată de ce este obligatoriu să găsim o variantă de deodorant fără parabeni, fiindcă în zona axilei se află ganglioni ce răspund de sănătatea sânilor.

Cosmeticele naturale sunt făcute din uleiuri și unturi vegetale, atent alese, din surse controlate și nu conțin chimicale. Pe lista de ingrediente nu își au locul parabenii, parafina (extrasă din petrol!) sau parfumurile sintetice.

Selecția V for Verde:

Natural Belly Butter (47 lei), un unt de corp creat special pentru femeile gravide, care poate fi folosit înainte și după sarcina, pentru a preveni vergeturile. Are în compoziție unt de shea organic, unt de cacao presat la rece, ulei de cocos bio, unt de mango, ulei de avocado, vitamina E uleioasă și ulei esențial de lavandă.

IMG_5786

Natural Femme Deo (23 lei) este preparat dintr-un amestec de unturi și uleiuri vegetale bio și presate la rece, nu oprește procesul fiziologic de transpirație și nu blochează porii. Are în compoziție ulei de cocos bio, ceară de albine, unt de shea organic, bicardonat de sodiu, ulei esențial de aborbore de ceai, ulei esențial de lavandă și ulei esențial de lămâie.

IMG_6754

Unguentul Calendula (23 lei) este tradiționala cremă de gălbenele, făcută printr-un procedeu natural și îmbogățită cu ulei de cocos bio. Ea poate fi folosită atât de mame cât și pentru bebeluși, tratează afecțiunile dermatologice, grație proprietăților antiseptice, cicatrizante, emoliente și antiinflamatoare. Este ideal pentru tratarea iritației de scutec, dar și a altor iritații și descuamări ale pielii delicate a nou-născuților.

83_img6737

Săpunul Royal Castille (12,5 lei) curăţă cu grijă, calmează, protejează, hrănește şi menţine echilibrul optim de hidratare al pielii copilului. Vitaminele A şi E din uleiul de măsline sunt absorbite uşor in piele, ajutand la menţinerea elasticităţii şi hidratării acesteia.

IMG_5662

Surse: 1 2 3


PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.