menghilangkan-lemak-dengan-Raspberry

Fructe roșii de sezon: 5 beneficii pentru sănătate și idei de rețete

Zilele calde de vară merg cel mai bine cu o porție sănătoasă de fructe roșii proaspete, culese din grădină. Piețele sunt pline de căpșuni dulci, zmeură aromată și cireșe de toate felurile, care abia așteaptă să fie integrate în rețete delicioase. Pe lângă gustul care ne transportă înapoi în perioada copilăriei, când ne petreceam ore întregi cățărați în cireșul vecinilor, fructele roșii reprezintă și o sursă extraordinară de ingrediente care aduc beneficii sănătății.

fructe roșii

Antioxidanții

Fructele roșii au în componență antioxidanți, care protejează celulele corpului nostru de îmbătrânirea prematură sau de bolile care pot apărea pe fondul unui sistem imunitar slăbit. Niște noi studii ale Universității din Florida au arătat că persoanele care consumă mai mulți antioxidanți nu au probleme cu greutatea, chiar dacă nu se limitează la un anumit număr de calorii.

Reglează zahărul din sânge

Căpșunile, în special, sunt recunoscute pentru capacitatea lor de a reduce zahărul din sânge și nivelul de insulină după masă. Oamenii de știință afirmă că un anume antioxidant care se găsește în căpșuni blochează activitatea unei enzime responsabile cu transformarea amidonului în zahăr, ceea ce înseamnă că mai puțin zahăr rafinat este eliberat în sânge. Acest lucru este foarte important în cazul în care îți dorești să slăbești, pentru că insulina este cea care transformă zahărul în excel în celule de grăsime.

Iar dacă nivelul zahărului din sânge nu este preocuparea ta principală, înceacră această rețetă de parfait cu zmeură, banane și toping de granola! Este absolut delicioasă și perfectă pentru zilele calde care par că ne-au acaparat… 😀

Contribuie la accelerarea metabolismului

Zmeura conține o substanță naturală denumită ketone, care este similară capsaicinei, componenta care face ardeii să fie foarte iuți. Astfel, studiile au arătat că acest ingredient previn creșterea accelerată a grăsimii din corp, în general, și a celei din zona abdomentului, în particular, despre care știm deja că este foarte periculoasă, fiind direct legată de riscul dezvoltării afecțiunilor cardiace, a diabetului de tip 2 și a unor tipuri de cancer.

Luptă cu grăsimea de pe abdomen

Mai mult decât zmeura, afinele te ajută să scapi de grăsimea viscerală în mod uluitor, atunci când sunt consumate în cură de 90 de zile. De asemenea, contribuie și la eliminare grăsimii din sânge, diminuează colesterolul și reglează zahărul din sânge și nivelul de insulină.

Conținut ridicat de fibre

Fructele de pădure sunt o sursă uriașă de fibre, despre care studiile arată că ajută la eliminarea caloriilor: fiecare gram de fibre consumat conduce la eliminare a 7 calorii, ceea ce înseamnă că doza zilnică recomandată de 25-35 de grame de fibre reușește să contracareze până la 300 de calorii. Zmeura, în particular, are cel mai bun raport de carbohidrați/fibre, unde la 15 grame de carbohidrați dintr-o porție normală, 8 din ei sunt reprezentați de fibre.

Fructele roșii te pot ajuta să îți recapeți vitalitatea, atât de necesară în zilele caniculare, iar pe lângă ajutorul oferit în curele de slăbire, ele ajută la creșterea densității oaselor, mențin sănătatea ochilor, protejează pielea împotriva razelor perculoase ale soarelui, scad semnificativ riscul de cancer și pe cel al îmbolnăvirii de Parkinson, luptă împotriva infecțiilor și ajută la echilibrul mental.

Surse 1 2 3

RelatedPost

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply