Protecție solară naturală: ingrediente care îți fac zilele de vară mai frumoase

Vara a început deja de două săptămâni, iar vremea se anunță deosebit de caldă în zilele ce urmează… Desigur, după atât de multe atenționări din partea dermatologilor, care ne sugerează că ar trebui să folosim crema de protecție solară chiar și atunci când ieșim pentru câteva minute la cumpărături, soarele a devenit un fel de inamic ascuns, cauzator de rele, de care e mai bine să te ferești decât să-ți pară rău mai târziu. Să nu uităm, totuși, că lumina și căldura soarelui contribuie la dezvoltarea vieții de pe Pământ și favorizează câteva procese de vindecare uluitoare. Până la urmă ce înseamnă prea mult și unde trebuie să ne oprim când vine vorba de expunerea la soare?

protecție solară

Câteva aspecte despre protecție

Tot auzim că supraexpunerea la soare cauzează cancerul de piele. Din cauza acestei obsesii a protecției solare, multă lume se cufundă în creme cu SPF 45 sau chiar mai mare, unde SPF măsoară procentul de radiație de tip UV blocată. Astfel, uleiul de cocos are SPF 4, ceea ce înseamnă că blochează 75% din radiația UV. &5% înseamnă apropae 45 de minute de expunere la soare. SPF 15 blochează 94%, SPF 30 blochează 97%, iar SPF 40 blochează 98%. Tot ce întrece 40 nu mai poate oferi decât un adaos minimal de protecție.

În acest caz, ai putea crede că SPF 4 este puțin, însă beneficiile uleiului de cocos întrec procentul de radiații pe care îl poate bloca. Atunci când blochezi pătrunderea acestor raze naturale de la soare, poți face mai mult rău decât bine. Te-ai putea priva, cu alte cuvinte, de aportul esențial de vitamina D. Uleiul de cocos permite tracerea razelor bune, care previn formarea radicalilor liberi.

Chimicalele din cremele obișnuite

Multe din substanțele care apar pe eticheta cremelor de protecție solare nu sunt restate pentru siguranță și în unele studii sunt menționate ca favorizante ale unor tipuri de cancer, Problema la care se rezumă totul este pielea care, fiind cel mai mare organ al nostru, va absorbi tot ce este aplicat pe suprafața ei. În momentul în care este aplicată pe piele, orice subsanță are potențialul de a ajunge în sistemul circulator. Data viitoare când dorești să cumperi o cremă de protecție solară, verifica-i eticheta pentru isopentenyl, methoxycinnamate, butyl-methdiebenzoylmethane și octyle salicylate. Nu numai că sună periculos, dar aceste substanțe chiar sunt extrem de dăunătoare!

Protecție solară #homemade 🙂

În primul rând, trebuie să fii conștient că prea multă expunere strică, iar ca majoritatea cazurilor în viață, moderația este cheia echilibrului. Așadar, sunt câteva reguli simple de care poți ține cont de acum înainte:

Evită să fii în bătaia soarelui de la prânz, pentru că atunci razele sunt într-adevăr dăunătoare.

Caută umbră sub un arbore, umbrelă etc, dacă nu poși evita altfel soarele din mijlocul zilei.

Poartă o pălărie cu boruri largi

Poartă haine ușoare și largi, care să acopere pielea expusă.

Iată o rețetă minunată prin care îți poți face crema de protecție solară chiar la tine acasă. Are SPF 15, deci o poți folosi în fiecare zi. 🙂

Ingrediente care îți protejează pielea în mod natural

Sunt câteva uleiuri, unturi, uleiuri esențiale și alte ingrediente naturale care conferă pielii protecție naturală.

Uleiul de cocos – conține SPF natural.

Untul de Shea – protejează pielea în mod natural și se poate adăuga în compoziția cremei de protecție solară bio.

Uleiul de jojoba, uleiul de floarea soarelui sau uleiul de susan – se absorb repede în piele și oferă protecție naturală.

Uleiul esențial de eucalipt și cel de lavandă – eucaliptul are un SPF natural (scăzut), iar lavanda este minunată pentru a calma și repara fielea. Nu folosi uleiuri esențiale de citrice în crema de protecție solară pentru că îți vor crește sensibilitatea la razele soarelui.

Uleiul de vitamina E – hrănește și hidratează pielea, dar acționează și ca un conservant al cremei naturale.

O parte dintre aceste ingrediente minunate pot fi luate acasă de pe V for Verde Shop

ulei-de-cocos-organic-virgin-100-ml-2 – Ulei de Cocos Organic Virgin

avalon5_unt_shea-2 – Unt de Shea Organic Nerafinat

eucalipt-globulus-bio- – Ulei esențial de Eucalipt BIO

 

lavanda-hibrida-bio- – Ulei esențial de Lavandă BIO

 

Surse 1 2 3


PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.