castanele

Castanele și proprietatea lor de a preveni bolile cronice

Castanele pot părea doar niște nuci obișnuite, însă vei fi surprins de beneficiile lor pentru sănătate, printre care se numără abilitatea de a gestiona diabetul. de a ajuta sănătatea sistemului digestiv și a sistemului imunitar, întăresc oasele, scad presiunea arterială. protejează sănătatea cardiovasculară și previn bolile cronice.

Castanele coapte sunt cele mai populare, însă ele pot fi grazurate, fierte, transformate în piure sau făină pentru a face pâine, prăjite pe grătar sau gătite la abur. Sunt căutate în toată lumea pentru aroma lor unică, însă și pentru încărcătura lor nutrițională. Castanele conțin multe fibre, minerale, grăsimi bune, vitamine, antioxidanți și alți compuși ce trebuie să se regăsească într-o dietă sănătoasă.

castanele

Iată o parte din beneficiile uimitoare ale castanelor:

Prevenția și gestionarea diabetului: Multe persoane nu sunt conștiente de rolul pe care fibrele îl joacă în reglarea, prevenția și gestionarea diabetului. Alimentele bogate în fibre, așa cum sunt castanele, sunt considerate alimente cu un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că pot face ca nivelul zahărului în sânge să crească mai ușor.

Sănătatea sistemului imunitar: Concentrația mare de vitamina C și alți antioxidanți din castane le transformă într-un boost ideal pentru sistemul imunitar. Vitamina C nu doar stimulează producția de celule albe, dar se comportă ca un antioxidant, căutând radicalii liberi în organism și neutralizându-i înainte ca aceștia să acționeze asupra celulelor sau să înducă stres oxidativ pe lângă organele vitale.

Densitatea minerală a oaselor: Cuprul și magneziul nu sunt chiar primele elemente care îți vin în minte când te gândești la sănătatea oaselor, însă cuprul este extrem de important în procesul prin care corpul absoarbe fier, un element crucial pentru creșterea și dezvoltarea oaselor. Magneziul este foarte bun pentru a crește densitatea oaselor, pe lângă multe alte beneficii. Cu toate aceste minerale vitale din castane, poți preveni sau încetini aparăția afecțiunilor îmbătrânirii, precum osteoporoza.

Probleme digestive: Castanele au unul din cele mai bogate conținuturi de fibre din lumea nucilor, ceea ce înseamnă că sunt niște aliați puternici în orice luptă gastrointestinală. Fibrele ajută miscarea perostaltică a intestinelor și optimizează absorbția de nutrienți, care înseamnă că primești mai mult din mâncarea pe care o mănânci, crescându-ți profilul de nutrienți.

Boli cronice: Îmbolnăvirea cronică este cauzată de eliberarea radicalilor liberi, care pot acționa negativ asupra celulelor și pot conduce chiar la cancer, stres oxidativ și un număr semnificativ de boli cronice. Fără antioxidanți ca cei ce se găsesc în castane, corpul nostru ar fi nevoit să ducă bătălii pe mai multe fronturi, așa că încercați să vă faceți un obicei din a consuma castane.

Presiunea arterială: Când vine vorba de scăderea presiunii arteriale, câteva minerale sunt esențiale, precum potasiul. El controlează irigarea organismului cu apă, funcționează ca un vasodilatator, ajută circulația sângelui și eliberează tensiunea din vasele și arterele constrânse. Reducerea presiunii arteriale te poate ajuta să previi unele afecțiuni cardiace și să preîntâmpini riscul de atac cerebral.

Uite cât de simplu este să prăjești castane:

Surse 1 2 3

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Related Post

Leave a Reply