fbcover-mihaela-brailescu

De vorbă cu Mihaela Brăilescu de la Food Fairy

Mihaela Brăilescu este o prietenă veche a elefantului verde, consilier de nutriție holistică și artizan de rețete, ce va susține workshop-ul „Mâncarea te hrănește? Educație culinară de bază pentru sănătate și echilibru (despre cum să faci, la modul cel mai practic, mâncare mai bună și mai hrănitoare)” la târgul V for Verde (24-25 septembrie) la A3 (Piața Romană), pe 25 septembrie.

Programul complet al conferințelor V for Verde AICI

Cum îți începi dimineața? Morning person sau night owl?

Înainte să o am pe Mina eram more of a night owl, dar acum…eh! Rare sunt diminețile în care nu o aud șoptindu-mi gingaș în ureche…mami, mi-e foame : ) Așa că diminețile mele încep cu cea mai scurtă meditație de centrare și împamântare posibilă și apoi, inevitabil, cu un drum direct la bucătărie pentru a pregăti micul dejun. În zilele bune am timp și de un Salutul Soarelui.

Ce culoare și ce aromă te inspiră?

Explozia de culori din piața Obor este pentru mine acum o încântare. Iubesc sezonul acesta, pur și simplu mi se pare cel mai bun moment în care să fii în viață. Ma apucă o frenezie greu de descris, le-aș cumpăra și le-aș mânca pe toate vii, crude, așa cum sunt!

Aroma preferată este totuși cea a ceaiului meu de echilibru hormonal feminin – folosesc un mix din bete de scortișoară, boabe de piper, cardamon, cuișoare si semințe de fenicul pe care le fierb 10 minute până își dezbracă aromele. Folosesc băutura aceasta fie ca atare, ca un ceai, fie în smoothie cu lapte de migdale, cicoare, miere, turmeric și ulei de cocos. Băutura asta mă unge pe suflet pur și simplu, este my all time favourite.

mihaela brăilescu

De unde îți aduni inspirația și unde îți găsești motivația?

Sunt câteva pagini ale unor oameni extrem de creativi în bucătărie pe care le urmăresc cu mare drag – Green Kitchen Stories și Forks and Beans sunt doar două dintre ele, plus clasicele Instagram și Pinterest. Am momente când mergând dintr-un link în altul dau peste câte o rețetă care pur și simplu mă face să tresar și să fug la bucătărie pentru a verifica dacă am toate ingredientele. Cel mai recent moment de genul ăsta a fost cu o rețetă de unt vegan din ulei de cocos si aquafaba (apa de la năutul fiert). Era 12 noaptea și mie îmi venea sa fug la piață. Veți găsi rețeta in curând pe foodfairy.ro : )

Motivația pentru tot ce fac este intrinsecă….pasiunea și capacitatea de a-ți manifesta darurile nu au nevoie de motivație, ele doar există și curg prin tine către ceilalți dacă le recunoțti și permiți asta. Mă motivează profund dorința de a manifesta tot ce am mai bun, tot ce mi-a fost hăruit, dorința de a aduce în lume darurile cu care am fost trimisă în lume. Și tot ce fac este doar să perfectez modul în care se întamplă asta. Să devin din ce în ce mai bună la a da mai departe din tot ce am mai bun. Sună ezoteric, dar la baza asta e, pur si simplu.

Cum ai descrie momentul în care te-ai hotărât să îți dedici energia unei noi provocări profesionale?

Iluminare? :) A venit ca un dar din partea Minei, căci totul a început să se lege frumos imediat dupa ce am nascut. Avusesem o perioadă de pauză lucrativă destul de lungă, așa că momentul în care am înțeles cu exactitate cum anume și că da, pot să-mi câștig existența urmându-mi pasiunea, a fost pur și simplu magic. Atunci au apărut în viața noastră proiectele Verde Aromat, Vitamina plus setea imensa de cunoaștere pentru nutriție și stil de viată sănatos care s-a materializat mai apoi in certificarea ca și Tehnician Nutriționist.

Ce te face fericită?

Feedback-ul pozitiv de la oamenii care îmi încearcă sau gustă rețetele, de la cei carora sfaturile și consilierea mea le schimbă viața în bine. Pe scurt, satisfacția muncii bine făcute.

Dar sincer, cel mai tare mă distrez pe la târguri când vad fețele celor care îmi gustă muștarul prima dată : ) Mai ales felul în care se luminează fața barbaților plictisiți, târâți de neveste acolo. Rar pleaca vreunul fără să cumpere un borcan.

Care este ritualul tău de frumusețe zilnic?

La întrebarea asta o să vă dezamăgesc. Sunt puține și banale lucrurile pe care le practic. Povestea de seară și somnul de la 10 sunt singurele constante :)

Mai practic, dar fără regularitate, yoga ca formă de mișcare, gomaj cu făină de orez și miere de albine pentru ten luminos, periaj uscat urmat de un duș cu apă rece pentru drenaj limfatic, post negru o zi pe săptămână pentru repaos digestiv. Periodic particip la seri de meditație, întâlniri ritualice de femininate si sesiuni de Theta Healing, pe lângă scurtele rugăciuni de Recunoștință din fiecare seară. Lumina interioara este singura care te poate face cu adevărat să strălucești, așa că mă ocup îndeosebi de aspectul acesta al vieții.

Care e cea mai mare tenatație culinară?

Dulcele, clar. În special frișca. Îmi plac deserturile ușoare, răcoroase si cremoase. Eclerul cu frișca și crema de vanilie, de exemplu, mă termină.

Cu toții avem cel puțin un obicei prost de care nu ne putem debarasa. Care este al tău?

Obiceiul de a nu-mi asculta corpul. Simt de cele mai multe ori cînd am mancat suficient și ar fi cazul să ma opresc dar nu o fac pentru ca e prea bunnnnn, sau când ar trebui să fac mișcare în loc de înca o oră de lucru la laptop….

Ce super putere ți-ar plăcea să ai?

Capacitatea de a stopa risipa alimentară pe tot globul.

Care este motto-ul tău în viață?

Totul este perfect, frumos și bine…e mai degrabă o mantră pe care mi-o repet din când în când.

Ce fruct ți-ar plăcea să fii și de ce?

Pepene galben. Îl ador pur și simplu.

Dacă succesul s-ar materializa, cum l-ai putea descrie în trei cuvinte?

Împlinire de Sine!

Mai multe despre Mihaela Brăilescu, găsiți pe site-ul ei, AICI.

 

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply