Fiuzena aduce uleiuri vegetale la V for Verde

Fiuzena este un producător român de săpunuri naturale cosmetice handmade, iar toate produsele sunt obţinute prin metoda la rece. Această metodă de producere a săpunului cosmetic este un procedeu tradiţional care elimină impactul temperaturilor ridicate pentru a păstra cât mai bine proprietăţile ingredientelor naturale şi a le transmite în produsul final care devine astfel delicat dar eficient. Ne întâlnim cu ei la târgul V for Verde (24-25 septembrie).

Săpunurile naturale reacționează bine la contactul cu pielea pentru o hidratare optimă, păstrează proprietăţile ingredientelor naturale utilizate, au parfumuri bazate pe combinații atent selecționate ale uleiurile esenţiale folosite și sunt o surpriză vizuală datorită micilor detalii vizibile în fiecare bucăţică de săpun. :)

Fiuzena

Fiuzena a strecurat și câteva informații despre ingredientele lor minunate, toate cu proprietăți vindecătoare pentru organism:

 

Ulei de argan organic
  • Are o compozitie unică ce includefenoli, acizi fenolici si grasi, caroten, squalene (substanta rara ce este continuta si de uleiul extras din ficat de rechin) si vitamine
  • Cu efect de anti-îmbătrânire și regenerare, capacitatea de a trata și cicatriza o sferă largă de afecțiuni minore ale pielii, de la riduri la eczeme
  • la nivelul scalpului îndepărtează cojiţele de seboree şi reface textura firelor de păr uzate de vopsit sau ondulatul permanent

Recomandare:

  • Pentru piele – emoliază și creează o barieră împotriva evaporării apei din ţesuturi. În felul acesta, asigură hidratarea corectă a pielii
  • Pentru păr – aplică ulei de argan pe păr şi pe pielea capului. Se masează uşor, se piaptănă părul pentru ca uleiul să ajungă uniform pe toate firele. Se acoperă părul cu un prosop cald şi se lasă să acţioneze 15-20 de minute. Apoi părul se spală cu şampon şi se clăteşte.
  • Unghii casante – se înmoaie mâinile zilnic într-o combinaţie de ulei de argan cu zeamă de lămâie în părţi egale. Amestecul se poate refolosi dacă este păstrat într-un recipient curat. Aceeaşi soluţie este utilă și pentru călcâie aspre
Ulei de jojoba organic
  • Este bogat în antioxidanți, fiind unul din cei mai buni antioxidanți naturali, vitamine, substanțe antibacteriene dar și antiinflamatoare, proteine, dar și în vitaminele A, B și E.
  • Are proprietăți nutritive și emoliente, cu un rol semnificativ în catifelarea pielii pe care o protejează, hrănește și o calmează. Poate forma o peliculă lipidică foarte subțire care însă nu este uleioasă. Astfel, ajută pielea să respire și previne deshidratarea
  • Compozitia chimică a acestui ulei este foarte asemănătoare cu cea a sebumului natural al pielii ajutând astfel la echilibrarea acestuia. Este un ulei ușor, nu generează reacții alergice, fiind ideal atât pentru pielea sensibilă dar și pentru tenul acneic.

Recomandare:

  • Pentru piele – se aplică pe pielea curată şi uscată, (faţă, gât și corp), de preferat seara și se masează uşor, cu mişcări circulare, până la absorbţia completă a pielii. După aplicarea unei creme faciale hidratante, adăugați câteva picături de ulei de jojoba și efectele hidratante ale cremei vor fi amplificate. Descuamarea va fi diminuată. Uleiul de jojoba nu este iritant pentru ochi și nu provoacă alergii. De aceea, poate fi folosit pentru îndepărtarea machiajului ochilor, a fondului de ten, fardului de obraz și rujului
  • Pentru păr – Se pot adăuga câteva picături de ulei de jojoba în balsamul de păr sau poate fi folosit pe părul umed, înainte de uscare sau chiar pe părul uscat, pentru a-i oferi strălucire. Uleiul de jojoba hidratează scalpul și ajută la prevenirea mătreții sau a altor afecțiuni ale scalpului
  • Balsam de buze – buzele se vor acoperi cu câteva picături de ulei de jojoba pentru hidratare. Multe dintre balsamurile pentru buze conțin ingrediente comedogenice, iar uleiul de jojoba este o alternativă potrivită
  • Pentru bărbierit. Înainte de aplicarea cremei de bărbierit, se pot aplica câteva picături de ulei de jojoba, prin masaj ușor, pentru ca barbieritul sa fie mai confortabil, va ajuta la prevenirea iritațiilor, iar pielea va fi mai frumoasă și mai moale. 
Ulei de avocado virgin
  • Este o sursă bogată de vitamina A și D, ușor absorbit de piele, hidratează în profunzime, fiind astfel recomandat ca un ingredient esențial în îngrijirea pielii mature și/sau uscate.
  • Uleiul de avocado este bogat în carotenoide, fitosteroli, vitamine și acizi grași esențiali ce îi conferă proprietăți nutritive, emoliente și regeneratoare remarcabile.Are multiple virtuți și întrebuințări, este recunoscut în cosmetică fiind nutritiv, regenerator, cu acțiune anti-aging și este delicat pentru piele.
  • Bogat în sterolini (denumiti steroizi ai plantelor), substanțe recomandate datorită efectului lor de a atenua petele produse de vârstă sau de expunerea la soare, cicatricile.
  • Studiu realizat de Technion (Israel Institute of Technology), a descoperit că uleiul de avocado mărește în mod seminificativ și superior altor uleiuri vegetale producția de colagen din piele, care după cum stim, se diminuează în cantitate odata cu vârsta, ducând la îmbătrânirea pielii și apariția ridurilor. Nu este de mirare că uleiul de avocado este folosit pentru a contracara efectele îmbătrânirii, direct aplicat pe piele sau inclus în produsele anti-ageing.

Recomandare:

  • Pentru piele –emolient, ajută la regenere; este des folosit și pentru tratarea unor probleme ale pielii cum ar fi psoriazisul sau eczema; calmează senzația de mâncărime sau de uscăciune în special pentru pielea deshidratată, afectată de factorii de mediu, expusă la soare. Uleiul de avocado grăbește vindecarea rănilor apărute la nivelul pielii.
  • Pentru păr – deoarece conține o cantitate mare de nutrienți necesari îngrijirii părului: proteine, vitamina A, D, E, B6, magneziu, cupru, fier, acid folic și amino-acizi, fiecare dintre aceștia cu un rol esențial în creșterea și hrănirea firului de păr, poate fi folosit ca atare, sau combinat cu alte uleiuri recunoscute ca fiind benefice pentru păr, ca de exemplu uleiul de măsline sau uleiul de migdale. Poate fi inclus și în produsele obișnuite de îngrijire: șampon, balsam, alte tratamente aplicate părului.
Ulei de migdale dulci
  • Este unul dintre cele mai populare uleiuri vegetale, excelent emolient natural pentru toate tipurile de piele. Pentru că nu este foarte penetrant, reprezintă o foarte bună bază de masaj, dar și purtător de principii active din uleiurile esentiale și diversele ingrediente cosmetice.
  • Este o sursă importantă de vitamina E, Magneziu și Calciu, iar prin folosirea regulată a acestui ulei de migdale dulci, puteți avea parte de o piele mai catifelată, mai moale, mai netedă și mai sănătoasă.
  • Pentru a-și îngriji părul, egiptencele amestecau cantități egale de ulei de cocos și ulei de migdale. Foloseau această poțiune magică pentru a obține un păr mai puternic și strălucitor. Pentru o cremă excelentă împotriva ridurilor, egiptencele amestecau o linguriță de ulei de migdale dulci cu două picături de ulei esențial de boswellia. În Egiptul antic , uleiul de migdale era folosit și pentru prepararea unui unguent de masaj alături de miere, vin și scorțișoară.

Recomandare:

  • Pentru piele – este recomandat pentru toate tipurile de piele însă în special pentru cea sensibilă, ceea ce-l face ideal pentru masaj facial, corporal și în masajul bebelușilor. Amestecat cu zahăr, este un exfoliant excelent. Particulele de zahăr vor elimina celulele moarte de pe fața iar uleiul de migdale o va hidrata puternic. Se va clăti apoi cu apă călduță și veti descoperi o piele mai tânără
  • Pentru păr – Cu câteva picături de ulei în palmă, se aplică cu degetele pe scalp. Se masează încet în mod circular până când întreaga suprafață a pielii capului este acoperită. Se repetă acest procedeu de două ori pe săptămână pentru a observa îmbunătățiri vizibile. Avantajele vor fi: un păr mai bine hrănit, fire mai puternice, creștere mai rapidă
  • Balsam de buze – Pentru buzele crăpate și uscate, se aplică acest ulei (după care se lasă peste noapte să acționeze). Acestea vor deveni moi și netede prin aplicarea consecventă.

Mai multe detalii despre produsele Fiuzena găsiți aici.

2 3 4 5

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply