Beneficiile uluitoare ale vaniliei

Vanilia este mai mult decât o aromă deliciosă pentru dulciurile făcute în casă. Ea are o multitudine de beneficii importante, printre care abilitatea de a trata acneea, ajută creșterea părului, grăbește vindecarea, reduce inflamațiile, previne bolile cronice, protejează inima și multe, multe altele.

Vanilia este un ingredient deosebit de popular în multe preparate culinare din toată lumea, iar mirosul ei este ușor de recunoscut. Această aromă este derivată din orhideea Vanilla genus, mai precis, din păstăile sale, care pot crește de la 5 până la 22 de centimetri lungime.

Extractul, pudra, păstăile și zahărul vanilat sunt cele mai comune forme în care putem întâlni vanilia, iar acestea pot fi adăugate în nenumărate remedii pentru diferite părți ale corpului. Ingerarea vaniliei poate face bine organismului, grație nutrienților sănătoși, iar compușii organici unici din păstaie pot contribui la amestecuri destinate îngrijirii externe.

vaniliei

Beneficiile vaniliei:

Sănătatea cardiacă: cercetările despre impactul vaniliei asupra sistemului cardiovascular au arătat că ingredientul activ – vanilina – reduce nivelul de colesterol în organism. Acest fapt este foarte importanu pentru oamenii predispuși la riscul de infarct, însă colesterolul mic poate preveni, de asemenea, arteroscleroza, inflamația arterelor și cheagurile de sânge.

Proprietăți vindecătoare: vanilia este plină de antioxidanți, care pot preveni cedarea celulelor și a țesuturilor din organism și pot stimula sistemul natural de regenerare al al corpului. Mai mult decât atât, natura antibacterială a acestui remediu înseamnă că îți poți proteja sistemul imunitar și scădea stresul din organism, ceea ce îl va ajuta să se recupereze mai repede după lovituri sau boli.

Previne cancerul: una dintre cele mai importante funcții ale antioxidanților este că elimină radicalii liberi din organism, creați ca urmare a metabolismului celular. Antioxidanții prezenți în extractul de vanilie, în special concentrația mare de vanilină, pot preveni efectele negative ale radicalilor liberi, precum cancerul sau bolile cronice.

Reduce inflamația: de secole, vanilia este folosită pentru a calma inflamațiile din organism. Ea este eficientă, în special, în cazul inflamației ficatului, care poate apărea din diverse motive. Vanilina este o componentă importantă și în acest caz, deoarece poate avea efecte benefice asupra artritei, gutei sau a altor afectiuni inflamatorii.

Întărește firul de păr: vanilia este adesea inclusă în produsele de igienă și frumusețe pentru că are multe beneficii asupra părului și pielii. Dacă te-ai săturat de firele despicate sau de pierderea părului, aplică ulei esențial de vanilie și vei vedea că firul de păr se va întări, deoarece vanilia acționează asupra circulației la nivelul scalpului și îi încurajează creșterea.

Previne acneea: natura antibacteriană a vanilie o transformă într-un aliat puternic în lupta cu inflamațiile la nivelul pielii, astfel încât elimină infecția din interior și grăbește procesul natural de vindecare a pielii. Mai mult decât atât, vanilia poate reduce apariția cicatricilor din urma unei erupții acneice.

Calmează anxietatea: mirosul de vanilie este recunoscut pentru impactul imediat asupra creierului, asupra căruia induce starea de seninătate și calm. Așadar, extractul de vanilie este unul dintre cele mai bune și accesibile remedii împotriva anxietății.

Surse: 1 2 3


PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.