Cum să rămâi pozitiv într-o lume din ce în ce mai tristă?

Ai simțit vreodată că lumea din jurul tău degajă energie negativă? Te simți adesea ușor iritabil, frustrat, fără să știi cum să tratezi această negativitate sau te simți lipsit de energia necesară de a continua să-ți trăiești viața ca și până acum? Dacă da, atunci este cazul să citești sfaturile noastre despre cum poți să îți păstrezi calmul, să fii pozitiv și să treci peste dificultăți cu mai multă ușurință:

pozitiv

Scapă din capcana vinovățiilor: în loc să critici în mod constant și să dai vina pe alții, îndrăznește să îți critici propriul comportament și găsește modalități prin care să îți depășești punctele slabe.

Alege-ți prietenii cu mare atenție: cei care ne înconjoară pot avea o influență enormă asupra felului tău de a fi și a modului de viață, așa că fii sigur că petreci timp cu oameni fericiți și care te ajută să crești.

Limitează-ți expunerea la informații negative: frica vinde, din păcate, și este una dintre cele mai comune unelte folosite de media pentru a forma opiniile și perspectivele noastre despre ceea ce se întâmplă în lume. Selectează-ți sursele de informare și divertisment cu atenție, astfel încât să fii sigur că nu se vor juca în mintea ta.

Petrece timp regulat în natură: atunci câd trăiesc în orașe haotice din beton, nu este o surpriză pentru nimeni că majoritatea oamenilor experimentează un nivel ridicat de stess, care ne afectează negativ viețile. Dacă petreci câteva ore într-un spațiu calm, frumos și relaxant, în natură, atunci ai parte, implicit, de mai multă pace și fericire.

Fii conștient de comportamentul de zi cu zi: primul motiv pentru care viețile noastre sunt pline de negativism este propriul nostru comportament – gândurile pe care le avem, cuvintele pe care le rostim, felurile în care ne comportăm sunt adesea dăunătoare, atât nouă, cât și celorlalți. Dacă suntem conștienți de actiunile noastre, le evităm pe toate cele de mai sus și ajungem să luăm decizii mai bune, acre aduc pozitivul în viața noastră.

Concentrează-te pe ceea ce poți controla: adesea, oamenii încearcă să controleze alți oameni sau situații, astfel încât să-și creeze ceea ce își imaginează ei ca fiind viața perfectă, însă acest lucru este pur și simplu imposibil de realizat, fără a te simți dezamăgit, fiindcă nimeni nu poate să controleze orice, în totalitate. Atunci când te eliberez de nevoia de a controla totul, resimți mai puțin stress și ai mai multă energie să te concentrezi pe lucrurile cu adevărat importante.

Iată un Ted Talk interesant despre cum să tratăm negativitățile:

Redu consumul la minim: în loc să-ți pierzi timpul și energia acumulând lucruri materiale, preocupare ce te va lăsa obosit și dezamăgit, caută momente care să te facă să te simți împlinit.

Deconectează-te și relaxează-te: să fii mereu ocupat, și ziua și noaptea, te pot aduce într-o stare de stress și sfârșeală psihică, ca să nu mai vorbim de secătuirea emoțională. Pentru a-ți antrena fericirea și nivelul de energie, petrece puțin timp în liniște, în fiecare zi, stai departe de tehnologie și reconectează-te cu tine, în timp ce îți relaxezi corpul și mintea. Stim că sună dificil, dar poți începe treptat, cu doar câteva minute.

Lasă-ți mintea și inima să se exprime: cu cât te exprimi mai puțin, cu atât vei fi mai închis în tine și vei acumula energie toxică în organism. Dacă vorbești deschis despre gândurile și emoțiile tale și faci mai mult din lucrurile pe care le iubești, vei simți că povara emoțiilor suprimate se ridică ușor, ușor și în locul lor intră bucuria și libertatea.

Păstrează-ți mintea sănătoasă: mulți oameni își tratează corpul ca pe un coș de gunoi, pe care îl umplu cu mâncare toxică, neglijându-i nevoile. Dacă vrei să fii mai sănătos și să te simți mai bine, asigură-te că îți tratezi corpul cât de bine poți – mănâncă sănătos, dormi bine, fă exerciții fizice regulate.

Concentrează-te pe soluții, nu pe probleme: problemele se află acolo pentru ca noi să putem învăța din ele și să le depășim. În loc să le privești ca pe niște obstacole, încearcă să le folosești ca pe fundamente în beneficiul tău.

Asumă-ți responsabilitatea: dacă nu ești tu responsabil pentru lucrurile care se întâmplă în viața ta, atunci vei fi întotdeauna o victimă a circumstanțelor. Atunci când îți asumi responsabilitatea, te simți mai încrezător și curajos, știind că ai puterea de a-ți construi propriul destin.

Fii schimbarea pe care îți dorești să o vezi în lume: dacă lumea ți se pare acaparată de negativism, asta înseamnă, cel mai adesea, că tu însuți proiectezi propriul negativism asupra lumii. Pentru a facea lumea un loc mai bun este de ajuns să te transformi tu într-o persoană mai bună. Simplu, nu? 🙂

Surse 1 2 3


PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.