naturopatie (1)

Despre naturopatie cu Dr. Jordan Danilencu

Acum câteva săptămâni am avut plăcerea să-l cunoaștem pe Dr. Jordan Danilencu, despre care am aflat că este medic naturopat. Ne-a atras atenția și am tradus curiozitatea noastră pentru naturopatie într-un interviu, pe care îl găsiți mai jos:

Ce este naturopatia?

“Naturopatia are o abordare holistică, deci nu există noţiunea de specializare, contrar a ceea ce mai găsim pe internet sau alte surse.

Datoria naturopatului este de a cunoaşte omul şi de a remedia starea de dezechilibru, indiferent de sex ori vârstă, prin toate mijloacele naturale.” – Dr. Jordan Danilencu

Termenul “Naturopatie” este compus din două cuvine: “Natura” şi “Pathos”. Natura este în legătură cu starea naturală, ambientală, teren şi condiţia de echilibru de bază a omului. Pathos se referă la partea amprentală a corpului uman pus în dezechilibru şi care se transformă într-o patologie. Se mai poate spune, de acumulare de miasme negative ce creează patologia prin informaţiile primite la nivel celular cuantic.

Naturopatia combină toate tehnicile medicale naturale, de unde rezultă operatorul policalificat. Termenul de naturopatie a apărut pentru prima oară în SUA, în anul 1895, prin intermediul doctorului John Scheel, care îmbină toate intervenţiile şi tehnicile naturale (inclusiv homeopatia), dar şi diagnoză şi cură doar cu remedii naturale.

Naturopatia îmbină diverse tehnici constituţionale ale omului, mergând până la individualizarea cauzei (rădăcina problemei). Să nu uităm că omul este ca o amprentă: fiecare individ este unic. Naturopatul este singurul operator în domeniul medicinei care lucrează cu adevărat integral (holistic).

Cum este văzută ea în România?

Slab, extrem de slab, din lipsă de calificaţi, dar şi din alte motive. Ca preşedinte al  Asociaţiei Internaţionale Culturale şi Tehnice de Medicină Naturală şi al Academiei de Medicină Comparată, vă pot spune următoarele:

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recunoscut statutul meseriei de naturopat ca doctor şi recomandă tuturor statelor aderente la tratat să introducă noua figură profesională în spitale – până în anul 2020;
  • UE a recunoscut această profesiune – inclusiv România – dar aici nu se află nici măcar în nomenclatorul de meserii. În occident s-au creat diverse şcoli, conform cerinţelor internaţionale, şi sunt acreditate – unde m-am calificat şi eu;
  • La noi termenul este foarte voalat sau inexistent din cauza lipsei de preocupare adecvată a unui calificat. Există o lege europeană unde se spune că: acolo unde nu există operator calificat Guvernul este obligat să creeze la nivel guvernamental departamentul şi să pună în funcţie naţională un calificat corespunzător cerinţelor tehnice;

În decursul timpului am abordat diverse instituţii publice având diverse promisiuni de colaborare.

Ca noutate, vă pot spune că am revenit în România, pentru o perioadă de timp şi pentru a mă implica personal, deschizând o asociaţie de profil. Apoi, sper, ca în colaborare cu autorităţile guvernamentale, să reglementăm situaţia creată. Am şi diverse proiecte, unice, pentru a veni în sprijinul populaţiei la nivel naţional. În acelaşi timp am ţinut şi câteva conferinţe unde am avut un număr de participanţi destul de semnificativ, iar pe viitor, medicina naturopatică va fi impusă pe prima linie de bătălie în stoparea îmbolnăvirilor.

Deja populaţia lumii este într-un declin foarte mare, ceea ce a dus la noi forme de patologii. Masa mare se reîntoarce cu încredere la tehnicile care de mii de ani au fost testate în vivo şi care funcţionează perfect, fără efecte negative colaterale.

În ce constă tratamentul naturopat?

Tratamentul naturopat începe cu o diagnoză totală – psihologie, pulsologie (ayurvedică, chineză şi tibetană), iridologie, reflexologia cuantică, diverse teste specifice şi de laborator, ascultație, fiziognomie, etc.; toate ţinând cont de constituţia persoanei şi reflexele miasmatice în simptomatologie, anamneză, fişa medicală (în caz de probeme grave).

Corpul uman este ca o hartă secretă militară, iar un calificat o traduce pe înţelesul tuturor. Organismul ne transmite totul, dar depinde de noi dacă înţelegem acele mesaje. Tratamentul este unul remedial holistic, destul de complex pentru profesionist, deoarece se începe cu psihologia şi se termină cu homeopatia şi educaţia de masă; inclusiv multe alte ramuri ale medicinei naturale. Se lucrează la toate nivelele energo-psiho-fizico-cuantic și se restabilește terenul prin alimentaţie informativă celulară. Eu îi spun estetica om (totală) prin eubiotică (Arta de a trăi bine).

Ca vizite: depinde de situaţie, tehnica adoptată, timpul persoanei şi bunăvoinţa sa. Se poate interveni zilnic, la două zile, o şedinţă pe săptămână sau o dată la 30 de zile.

În general, ca remediu, se utilizează: alimentaţia (care este diversă faţă de dietele clasice – e un complex), remediile Bach, Schussler, homeopatia, fitoterapia, gemoterapia, uleiurile esenţiale, moxa, acupunctura, diverse creme eubiotice şi naturale, masaje naturopatice (în mod special când sunt staze), exerciţii naturopatice, înot, etc.


„Unica intervenţie pe care nu o poate face naturopatul este actul chirurgical”


Doresc să specific: tratamentul naturopatic nu este invaziv şi respectă întotdeauna legile naturale şi cuantice pe fiecare persoană în parte.

De ce studii / expertiză ai nevoie pentru a deveni naturopat?

Minimum 1200 de ore într-o universitate acreditată, în 3+1 (master) şi se continuă toată viaţa, deoarece naturopatia cuprinde toate ramurile medicinei naturale. Personal am format Academia de Medicină Comparată pentru a uşura aceste subdivizări şi a înlesni învăţătura, dar şi o academie pentru copii pentru a avea cunoştinţele de mici. Aşa cum mi s-a întâmplat şi mie.

Studiile sunt foarte complexe privind materiile – e o listă destul de lungă. În general, ce învaţă un medic alopat plus partea energo-cuantică la nivel uman. Mai specific ar fi: pulsologia, reflexologia cuantică, eubiotică, homeopatia, herboresteria, patologia fizică şi energetică, toate tipurile de masaje din lume, iridologia, kinesologie şi multe altele.

Cum am mai spus, este un complex strâns legat de diverse discipline.

Care sunt condițiile în care un pacient poate apela la remediile naturopate pentru a se vindeca?

Nu sunt condiţii specifice. Depinde de decizia personală aşa cum spune legea internaţională. Pacientul este liberul arbitru şi nu medicul.

Criteriile minime sunt:

  • decizia personală;
  • contactul cu un naturopat calificat;
  • plata onorariului stabilit – deoarece nu există cadru legislativ în România de asigurat – cum există în alte state;
  • urmarea procedurilor de intervenţie – unde iar, totul, depinde de decizia pacientului.

Aş vrea să subliniez efectul tratamentului: remedierea se face în unde – ca reacţie a organismului, ceea ce este un efect benefic.

Diferenţa între alopatie şi naturopatie:

  • în alopatie intervenţia medicală este cu efect imediat, local, dar cauza nu dispare, aceasta având o remanifestare sau creează o altă patologie;
  • în naturopatie intervenţia medicală este mai lungă, integrală, iar cauza dispare ducând la echilibrul total al organismului; avem şi cazuri de emergenţă cu efect imediat.

Pentru că m-aţi întrebat mai devreme de tratamente şi cum se vede naturopatia în Romaina, un exemplu: orice pacient, indiferent de forma de spitalizare, poate cere consultaţie şi tratament naturopat. Numai că acest lucru nu este cunoscut de către toată lumea, chiar dacă este legiferat la nivel internaţional şi european.

Este nevoie de consult medical de specialitate înainte?

Cum am mai spus: depinde de cauză şi situaţie. Personal, cer şi fişa medicală pentru un cadru sinoptic mai clar. O recomand şi studenţilor şi, mai întregit, în mod special când se vorbeşte de MC (Medicina Comparată, unde am propus prin proiectul “A Fi Uman” ca întotdeauna să fie trei medici: alopat, naturopat, odontoiatru).

Care sunt cele mai frecvente afecțiuni vindecate prin naturopatie?

Depinde de cauză. În naturopatie nu există afecţiuni prioritare, ci natura creaţiei. De obicei sunt cele care au efect blocant şi toxifiant – şi în general toate patologiile prezintă un cadru clinic specific.

Ca exemplu simplu: stresul şi căderea părului se remediază foarte uşor, la fel ca o molestare fizică, depinde de profesionalitatea doctorului.

Ca exemplu mediu: obezitatea şi cardiopatiile.

Ca exemplu mai dificil: durează mai mult atunci când pacientul refuză conştient ajutorul acordat – cum sunt cazurile geriatrice ori de ignoranţă; reumatismul, care este de două feluri (cald şi rece); naşterile cu defect constituţional; copii cu miasme negative genetice, etc.


„Dar e mai uşor să previi, să igienizezi permanent, să participi la diverse întruniri asociative de naturopatie unde informaţiile sunt adevărate şi nu denaturate în spirit afacerist”


Despre Dr. Jordan Danilencu:

S-a născut în România, în Delta Dunării, o zonă bogată în remedii naturale, fiind a 5-a generație de doctori holistici. De mic copil a arătat o tendință de cercetare medicală holistică și a avut o aplecare spre agricultura naturală cu scop eubiotic. Bunicii și părinții săi i-au creat posibilitatea de a acumula cunoștințele din domeniul medical,  cunoștințe dobândite de înaintașii lor, aprofundând arta medicală în sensul adevărat al expresiei.

Cu un parcursul academic alopatic și naturopatic în domeniile civil și militar în câmpul medicinei, a susținut mereu „Academia bunicilor”, ca unica școală reprezentativă și de o valoare incomparabilă

În 2006 s-a mutat în Italia, la Torino și imediat, în 2007, începe a studia în diverse școli academice pentru susținerea sa materială și pentru cercetarea lui personală universitară. În același timp, a lucrat pentru erboresterii (farmacii naturale), spitale, casele de îngrijire medicală, adăposturi pentru minori și adolescenți, acumulând o experiență clinică pluridimensională.

Între timp a studiat naturopatia și reflexologia la Universitatea A.E.ME.TRA și bioetica la Universitatea Settentrionale Cattolica din Torino, universități reprezentative la nivel european.

Având cunoștințe pluridimensionale și polispecializate, urmărind o tehnică comparativă personalizată cu obiectivul în unic și cu o capacitate de diagnosticare clinică prin experianța sa excepțională în mod particular.

Este profesor de medicină comparată. Cercetător perseverent în diferite domenii, întotdeauna pe cont propriu, mereu în creație eubiotică. Ideator și fondator al „Casa Eubiotica Jordan D.”

Acum, el lucrează pentru International A.C.T.M.N. și A.M.C. Deține cabinete proprii în Italia, Spania și Letonia și intenționează să își lărgească sfera clinică în România. Să organizeze diverse cursuri atestate internațional în cadrul Medicinei Comparate.

Implementează la nivel internațional proiectul ESSEREUMANO (A FI UMAN).

RelatedPost

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4,60 out of 5)
Loading...

PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply