Victor Hanescu of Romania returns against Mardy Fish of the US during their match on the first day at the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 17, 2011.  Hanescu was leading 2 sets to 0 as play continued.  IMAGE STRICTLY RESTRICTED TO EDITORIAL USE – STRICTLY NO COMMERCIAL USE   AFP PHOTO / NICOLAS ASFOURI (Photo credit should read NICOLAS ASFOURI/AFP/Getty Images)

Tenisul și beneficiile lui pentru sănătate

Simplu, dublu sau chiar de unul singur, tenisul este un sport care poate fi practicat indiferent de vârstă și aduce beneficii uluitoare stării de sănătate fizice, psihice și emoționale. Jucătorii de tenis se bucură de un sistem cardiovascular mai puternic, o musculatură frumos dezvoltată și o minte ageră, mereu pregătită să ia cele mai bune decizii.

Împreună cu o alimentație sănătoasă și un regim de viață echilibrat, tenisul contribuie la calitatea vieții pentru că amplifică activitatea cerebrală și dezvoltă creativitatea, prin implicarea gândirii strategice. Mai mult decât atât, coordonarea diferitelor părți ale corpului oferă un antrenament complet pentru toate grupele de mușchi, sporește elasticitatea, dezvoltă echilibrul și îmbunătățește sănătatea oaselor.

tenis (6)

În rândul copiilor, tenisul este recomandat pentru a-i face mai disciplinați și mai sociabili, în timp ce pe adulți îi ajută să trateze cu succes anxietatea cauzată de stresul cotidian.[1] Specialiștii de la Academia de Tenis Victor Hănescu au completat lista cu alte informații interesante despre practicarea tenisului, aflate de-a lungul timpului pe teren.

Tenisul și beneficiile lui pentru minte, corp, spirit:

– este unul dintre cele mai sănătoase şi lipsite de accidentări sporturi pe care copiii le pot practica

– îți construieşte încrederea în sine, te învață să fii disciplinat şi să-i respecți pe ceilalți

– oferă un mediu foarte bun în care se poate face mişcare într-o formă distractivă

– dezvoltă motricitatea și coordonarea

– dezvoltă capacitatea de a găsi soluții, precum și deprinderea tehnicilor de strategie și gândire în perspectivă

– contribuie la o dezvoltarea sănătoasă și armonioasă

– eliberează stresul prin mișcare și destindere

tenis (3)

La acestea, mai adăugăm și că tenisul este un sport competitiv, iar acest lucru aduce beneficii la nivel emoțional, pentru că dezvoltă foarte mult ambiția, mai ales în cazul celor mici. Condițiile pe care le impune acest sport, precum: viteză, concentrare și flexibilitate, îi ajută pe practicanți să-și dezvolte capacitatea de atenție. În acest caz, ei mai învață să ia decizii sub presiunea jocului și să rămână calmi în situații critice.

Academia de Tenis Victor Hănescu oferă pachete variate de antrenament, de la MiniTenis la Performanță, cu prețuri începând de la 50 de euro/lună, în funcție de tipul abonamentelor. Toți membrii academiei beneficiază de îndrumarea personală a tenismenului Victor Hănescu.

tenis (2)

 

Sursa 1, 2

RelatedPost

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply