Arta vindecării prin reflexoterapie

În fiecare miercuri seara am întâlnire cu reflexoterapia. La început a fost curiozitatea, alimentată de cercetări despre beneficiile pe care le aduce acest tratament, umrată de recomandări de la prieteni. Acum a ajuns un obicei care îmi face tălpile să planeze pe perne de aer o seară întreagă #MiercuriPrintreNoriArta vindecării prin reflexoterapie 5

Reflexoterapia este o terapie holistică ce  ȋncurajează organismul să se vindece singur. O tehnică straveche de tratament, cu rădăcini în antichitatea egipteană și chineză, care constă în masarea tălpilor, palmelor sau capului.

 

Prin masaj, organismul este ajutat să elimine toxinele, circulația se îmbunătățește și dezechilibrele dispar. Se mai spune că “surâsul vine de la picioare”, pentru că  aproximativ 94% din totalul terminațiilor nervoase care corespund fiecarui organ al corpului uman, sunt dispuse pe suprafața tălpilor picioarelor, iar reflexoterapia este o tehnică specială de masaj pentru aceste terminații nervoase.

Recunosc că uneori adorm cu cartea în brațe la ședințele de reflexoterapie, atât de relaxată ajung să fiu. Mulțumesc terapeutului meu care are o atitudine calmă și îmi dă din starea lui la fiecare atingere.

Printre alte proceduri de urmat la o ședință de reflexoterapie: pacientul să aibă o poziție confortabilă și relaxată (am ales un fotoliu comod), ritmul și intensitatea presiunii aplicate să fie adaptate la sensibilitatea pacientului, să aibă la dispoziție o carte bună (neapărat) și un pahar mare cu apă la temperatura camerei.

Arta vindecării prin masaj sau beneficiile reflexoterapiei 2

Ce face refloxoterapia celor care vor doar să prevină și nu să vindece o boală specifică (cazul meu):

Reduce nivelul de stres – reduce stresul și ajută organismul să își recapete echilibrul necesar.
Îmbunătățește circulația  – crește fluxul de sânge de la nivelul picioarelor, al creierului, al rinichilor și inclusiv la nivelul sistemului cardiovascular.
Îmbunătățește procesele metabolice – accentuează eliminarea de substanțe  toxice.
Stimulează funcția nervoasă – stimulează peste 7.000 de nervi prezenți la nivelul picioarelor și încurajează deschiderea căilor neuronale.
Întărește sistemul imunitar – ajută la reducerea riscului de infecție, ajută la eliminarea toxinelor și  stimulează producerea de endorfine, ceea ce duce la întărirea sistemului imunitar și a sentimentului de bine.
Crește nivelul de energie – prin stimularea punctelor de energie.

„The art of medicine consists of amusing the patient while Nature cures the disease.” Voltaire

 

 


PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

1 Comment

  • Domenico
    martie 10, 2018 2:10 PM

    mulțumesc și spor la aplicat!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.