care sunt fructele care lupta impotriva imbatranirii

Care sunt fructele care luptă împotriva îmbătrânirii

Ceea ce mănânci se reflectă în modul în care arăţi. De mii de ani omenirea a fost preocupată să  găsească metode pentru a preveni semnele îmbătrânirii. Deşi niciunul din alimentele de mai jos nu promite tinereţe veşnică, putem încetini acest proces folosind fructele care luptă împotriva îmbătrânirii:

  1. Rodia – Este o bogată sursă de riboflavină, are puține calorii şi conţine numeroase vitamine: vitamina B (B3, B5, B6, B2, B1) vitamina C, vitamina E, vitamina K și minerale: sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, seleniu, zinc și acid folic. Acest fruct conține de trei ori mai mulți antioxidanți decât vinul roșu sau ceaiul verde. Conține antioxidanți puternici precum polifenoli, tanini și antocianini şi are proprietăți antiinflamatorii.
  2. Portocala – Nu e o noutate faptul că pielea are nevoie de elasticitate pentru a rămâne tânără şi luminoasă. Portocalele au o cantitate mare de vitamina C în compoziţie care ajută la păstrarea elasticităţii şi fermităţii pielii. De asemenea, vitamina C contribuie la reducerea ridurilor şi a liniilor fine. Portocalele reprezintă o sursă de antioxidanţi ce ajută la reducerea radicalilor liberi care îţi îmbătrânesc pielea.
  3. Afine – Au nenumărate beneficii aduse sănătăţii printre care şi faptul că luptă împotriva îmbătrânirii tenului. Conţin un număr mare de antioxidanţi care distrug radicalii liberi din oxigen ce se găsesc în sânge. În lipsa antioxidanţilor, radicalii liberi pot afecta membranele celulare şi ADN-ul printr-un proces numit stres oxidativ.
  4. Pepene – Un alt mod delicios de a-ţi menţine pielea hidratată este consumul de pepene. Conţinutul mare de vitamine, antioxidanţi şi minerale din pepene contribuie la prevenirea ridurilor şi decolorarea pielii, efecte ce vin odată cu îmbatrânirea organismului. De asemenea, uleiul din seminţe de pepene conţine acizi graşi nesaturaţi ce hidratează pielea în profunzime şi, spre deosebire de alte uleiuri, se absoarbe rapid în piele, ceea ce îl face perfect pentru toate tipurile de ten: gras, uscat ori predispus la acnee.
  5. Ananas – Este bogat în antioxidanţi, care luptă împotriva radicalilor liberi şi previn daunele cauzate de aceştia celulelor. Antioxidanţii previn multe boli precum cele cardiace şi ateroscleroza, la fel şi multe tipuri de cancer. Stimuleaza sinteza colagenului, face pielea flexibilă şi fermă. Conţinutul ridicat de aminoacizi şi vitamina C este extrem de benefic şi pentru piele, tratând coşurile şi acneea.

Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6

RelatedPost

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply