De ce să mergem în drumeție?

Acum că Primăvara începe să își intre în drepturi, temperaturile au crescut, iar Soarele ne zâmbește aproape zilnic, trebuie să ne facem planuri pentru weekendurile ce vin.

Una dintre propunerile noastre o reprezintă mersul în drumeție.

Sunt oameni cărora le place să facă asta,fără să caute prea multe motive, însă, sunt și persoane pentru care motivația este pionul principal. Noi ne-am gândit să vă oferim câteva tips-uri care să vă inspire să mergeți în drumeție și să petreceți timp de calitate în natură.

1. Primul pas ar fi să vă alegeți un traseu (există hărți specifice care prezintă în detaliu aceste elemente turistice, și care, vă informează asupra cadrului natural). Cele mai antrenante și totodată motivante drumeții sunt cele către vârfuri înalte, care abia așteaptă să fie cucerite, și care, te provoacă să ieși din zona de confort.
Este foarte important de reținut faptul că, traseele diferă în funcție de gradul de dificultate și de numărul de ore în care se parcurg. Astfel, informându-vă, veți putea alege unul care să coincidă programului dumneavoastră și care să fie atât de provocator pe cât vă doriți.

2. După ce ați ales traseul, asigurați-vă că este permis accesul în perioada în care vă doriți să-l parcurgeți, și aflați detalii despre condițiile meteorologice.

3. Nimic nu se compară cu energia pe care ți-o oferă trezitul de dimineață, sandviciuri calde și picioarele atent așezate în bocanci.

Trebuie să știți că o drumeție implică întotdeauna o pereche de bocanci și un rucsac în spate.
Pentru ca timpul și experiența să fie calitative, trebuie să avem grijă de modul în care ne echipăm: bocanci pentru a preveni leziuni ale picioarelor, pantaloni confortabili care să permită deplasarea, un tricou de bumbac și o geacă (de preferat, impermeabilă, astfel reducând spațiul ocupat în rucsac de pelerina de ploaie). Dacă tot am salvat niște spațiu, trebuie să vă spunem că aveți nevoie de un rucsac ușor, niciodată nu vă veți putea bucura de drumeție dacă geanta pe care o aveți este grea și incomodă. Nu uitați că există echipamente care să vă faciliteze confortul: rucsaci compuși dintr-un material moale, și curele suplimentare.

Acum că totul este pregătit, totuși, de ce să mergem într-o drumeție?

Un alt motiv este acela că, planificând o plecare în drumeție poți să cunoști oameni pasionați de la care ai doar lucruri de învățat
Ei bine, dacă motivele terapeutice nu vă pot motiva suficient, suntem de părere că putem lăsa imaginile să vă inspire și să vă determine. Fotografiile sunt realizate de către colega noastră, pe traseul dinspre Azuga către Cabana Mălăiești.

Foto: Ana-Maria Marin


PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.