Casa să iţi fie bucurie şi loc de dans. Principiile Feng Shui.

Feng Shui înseamnă „vânt și apa” și se bazează pe credința conform căreia energia „curge” în mediul în care trăim, fie că e locuință sau spațiu de lucru. Inţelepții chinezi spun că o locuință amenajată conform principiilor Feng Shui este echilibrată și ne incarcă cu energii pozitive.

În Feng Shui, totul are o cauză, o interpretare și un efect. Ca și esență, această artă străveche ne invață să trăim in armonie cu natura, să echilibrăm și să imbunătățim cursul natural al energiei care se află peste tot și în toate. Corectarea fizică a spațiului în care trăim și muncim ne aduce deschidere către bogație, sănătate și fericire. Prin Feng Shui se creează o punte de legatură între materialism și spiritualitate.Casa sa iti fie bucurie si loc de dans. Principiile Feng Shui.

Casa în care locuim se aseamană cu personalitatea noastră. O casa bine pusă la punct conferă o stare generală de bine și crește productivitatea în activităţile întreprinse aici:

 1. Uşa de la intrare şi holul sunt spațiile de intrare în casă prin care pătrunde energia. E important să fie cât mai aerisite și eventual decorate cu tablouri care să reprezinte imagini din natură, plante verzi etc.
 2. Păstrarea unei case ordonate, evitarea aglomerării casei cu lucruri vechi. Praful și dezordinea sunt consumatoare de energie vitală.
 3. Echilibrul în amenajarea casei se obţine cu ajutorul imbinării corecte a culorilor, având grijă ca în fiecare cameră din casa să fie prezente, în diferite forme, nuanţe sau elemente care reprezintă cele cinci elemente esențiale vieții: lemnul, focul, pământul, metalul și apa. Lemnul este reprezentat de flori și plante, Focul de lumanări parfumate, Pământul de vase ceramice și pietre, Apa de acvarii și mini fântâni curgătoare, Fierul prin decorațiuni de fier.
 4. Inspirația naturii. Folosirea elementelor naturale în amenajarea și decorarea casei reprezintă un plus de relaxare și liniste în casă. Florile, plantele, mobilierul din lemn împletit, diverse coșuri împletite, decorațiuni cu scoici sau nisip – toate aduc un plus de energie în casă.
 5. Amplasarea corectă a oglinzilor. Oglinzile sunt folosite în decorarea interioarelor și datorită capacității de a mări vizual încăperea. Conform principiilor Feng Shui oglinzile trebuie amplasată astfel încat să reflecte doar lucruri și obiecte încărcate pozitiv.
 6. Băile sunt locuri pentru purificare și curățare. Această zonă se păstrează bine organizată, bine aerisită și luminată. De vreme ce ne începem și ne încheiem partea activă a zilei în baie, aceasta trebuie să fie cât mai atractivă și primitoare.Casa sa iti fie bucurie si loc de dans. Principiile Feng Shui. (1)
  Se poate pune o oglindă mare în spatele chiuvetei pentru a avea o perspectivă clară de ansamblu  (oglinzile de mici dimensiuni reprezintă posibilități limitate). Aici se echilibrează elementele Apa și Pământ, se folosesc plăci ceramice și accesorii din lut. Pământul controlează Apa, prevenind risipirea norocului și a energiei. De asemenea, se folosesc culori naturale și obiecte din lemn.
 7. Luminile roz în dormitor stimulează dragostea, iar cele mov din birou, bogăția. Potrivit principiilor Feng Shui, lumina este un factor ambiental foarte important, ce îmbunătățește starea de bine și are impact energetic major asupra organismului.
 8. Pozele și portretele de familie. Fotografiile cu rude şi prieteni își au locul doar în birou, dining sau living. In dormitor pot fi amplasate doar imagini care să reprezinte cuplul în cele mai frumoase şi fericite clipe.
 9. Energia florilor. Florile şi plantele de apartament sunt legătură omului cu natura. Maeştrii Feng Shui spun că plantele vii amplasate în living sunt benefice sănătăţii, iar în bucătării aduc echilibru
 10. Pentru bucătarie: aceasta trebuie să fie amenajată astfel încât să susțină gătitul și conversațiile; orice inhibă aceste două activități fundamentale nu aparține bucătăriei.

 

 

 


PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.