Lemnul de santal – cel mai prețios tratament

Lemnul de santal este unul dintre cele mai valoroase tipuri de lemn din lume. Inițial, uleiul era folosit în ritualuri religioase în India și alte țări estice, iar la nunți și botezuri copacul de santal era împodobit specific. Astăzi, este folosit în medicina ayurvedică pentru efectele sale terapeutice extraordinare și are o multitudine de întrebuințări care ajută spiritul și corpul. Este regăsit în parfumuri, esențe specifice destresării, tămâi, cosmetice și aftershave-uri.

sandalwood 3REDUCE ANXIETATEA ȘI STRESUL EMOȚIONAL

Aroma placută a lemnului de santal este un remediu important în medicina orientală pentru tulburările psihice și oculare. S-a dovedit eficient în tratarea stărilor de depresie și stres emoțional datorită efectului calmant. Acest remediu naturist dă o atitudine generală pozitivă și relaxată, factori  importanți în menținerea sănătății emoționale.

ANTISEPTIC

Uleiul esențial de santal este un agent bun antiseptic atât pentru folosirea externă, cât și pentru cea internă. Cand este ingerat ajută la protejarea rănilor interne și apără contra infecțiilor. De asemenea, când este aplicat pe piele, previne infectarea rănilor, arsurilor și a coșurilor.

ANTIINFLAMATOR

Pasta și uleiul esențial de santal sunt amândouă foarte eficiente ca și agenți antiinflamatori. Acestea produc un efect de răcorire și protejează creierul, sistemul digestiv, nervos, circulator, excretor, împotriva infecțiilor, febrei, efectelor secundare date de antibiotice, otravii și mușcăturilor de insecte.

ANTISPASMODICsandalwood 2

Lucrează perfect împotriva spasmelor. Relaxează nervii, mușchii și vasele de sânge. Ajută în calmarea crampelor, durerilor și potolește tusea.

CICATRIZANT

Uleiul esential ajută la cicatrizarea rănilor și la vindecarea lor grabnică. Este folosit în produse de îngrijire a pielii, săpunuri, loțiuni și creme.

REDUCE PRESIUNEA ARTERIALĂ

Poate fi amestecat cu lapte sau apă pentru a reduce presiunea arterială a pacienților care suferă de hipertensiune.

ENERGIZANT AL MEMORIEI

Îmbunătățește memoria și stimulează puterea de concentrare. De asemenea păstrează creierul relaxat, te salvează de stresul nedorit și de anxietate.

Surse articol: 1, 2, 3, 4


PRIMEȘTE VERDELE PE MAIL


Inscrie-te aici daca vrei sa primesti ultimele noutati pe mail.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.